Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Čo si novinárky čítajú vo svojich mailoch 

Ilustračné foto N - Tomáš Benedikovič
Ilustračné foto N – Tomáš Benedikovič

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

dnešný diel bude trochu neplánovane prevažne o ženách v médiách.

V posledných dňoch sa stali dva nepríjemné incidenty, keď boli dve ženy – hostka Oleksandra Hordon v televíznej debate (slovo debata píšem so sebazaprením, lebo to, čo dovolila vo svojom vysielaní TA3, bolo urážkou žánru) o Ukrajine a moderátorka verejnoprávneho média Marta Jančkárová – vystavené neprijateľným reakciám, urážkam až nenávisti. Raz vinou zlej dramaturgie, raz pre korektné editorské rozhodnutie.

Bohužiaľ, ako píšem aj z vlastnej skúsenosti nižšie, nešlo o ojedinelé incidenty.

Prečítať si môžete aj o rehoľnej sestre, ktorá hovorí o tom, že deti by sa mali naučiť pomenovať svoje reprodukčné orgány ich pravými menami a nie nejakými eufemizmami, o úspechu slovenskej filmárky Miry Fornay na Berlinale či o novom dokumente na Netflixe, ktorý zachytáva drsný pád jednej prominentnej dynastie.


Téma týždňa: Kedy už konečne zdochneš, ty ku..a?

NAKA začala vyšetrovať anonymné vyhrážky moderátorke RTVS Marte Jančkárovej. Dlhoročná novinárka ich začala dostávať po tom, ako o nej na tlačovej konferencii hovorili predstavitelia Smeru.

Jančkárová moderovala rozhlasovú reláciu, do ktorej sa chcel vnútiť poslanec Ľuboš Blaha ako náhradník za iného poslanca – Mariána Kéryho. RTVS to však odmietla akceptovať a Smer urobil z oprávneného postupu telerozhlasu cenzúru presne tak ako o svojich predstaviteľoch a blízkych ľuďoch, o ktorých sa zaujímajú orgány činné v trestnom konaní, hovorí ako o politických väzňoch.

Moderátorke sa v mailovej komunikácii vyhrážali

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pod slnkom Jany Shemesh

Vojna na Ukrajine

Životy žien

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie