Denník N

Ráno s NHL: New Jersey získalo najlepšieho hráča na trhu. Meierov príchod ovplyvní nielen Tatara, ale aj Nemca

Timo Meier sa sťahuje zo San Jose do New Jersey. Foto - TASR/AP
Timo Meier sa sťahuje zo San Jose do New Jersey. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

uzávierka prestupov v NHL je v piatok a zatiaľ svoj klub zmenili štyri veľké mená. Bo Horvat išiel z Vancouvru do New Yorku Islanders, Vladimir Tarasenko zo St. Louis do NY Rangers, Ryan O’Reilly zo St. Louis do Toronta a naposledy Timo Meier zo San Jose do New Jersey.

Meierov príchod je zaujímavý aj z pohľadu slovenských hráčov. Najpodstatnejšou informáciou v tejto chvíli je, že Tomáš Tatar napriek špekuláciám o odchode zostal v New Jersey, a hoci sa do piatku na prestupovom trhu môže stať ešte čokoľvek, jeho výmena je v tejto chvíli nepravdepodobná.

Lenže Meier je taký dobrý hráč, že sa ho Devils zrejme rozhodnú podpísať v lete na dlhodobý kontrakt. A to by už ovplyvnilo nielen Tatara, ale aj Šimona Nemca, pre ktorého by sa zvýšila šanca, že sa od jesene stane hráčom NHL.

V noci nehral žiadny slovenský hokejista.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


O Meierovom prestupe do New Jersey sa hovorilo týždne, najväčším súperom Devils v boji o tohto 26-ročného špičkového krídelníka mala byť Carolina. Rovnako sa hovorilo, že v balíku hráčov za Meiera môže byť Tatar.

32-ročnému Slovákovi sa po sezóne končí zmluva. Ak by mal zostať v Devils, musí počítať s výrazným znížením platu z terajších 4,5 milióna dolárov, preto by jeho odchod dával zmysel.

Lenže Tatar nikdy nemal byť hlavnou protihodnotou, ktorú Sharks dostanú za Meiera. Vždy je to o ponuke aj dopyte, preto

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie