Denník N

Lengvarského môže na zdravotníctve nahradiť minister obrany Naď

Poverení členovia vlády Vladimír Lengvarský a premiér Eduard Heger. Foto - úrad vlády
Poverení členovia vlády Vladimír Lengvarský a premiér Eduard Heger. Foto – úrad vlády

Aktualizované o 15.38 – Vladimír Lengvarský končí ako minister v čase, keď mešká výstavba nemocnice Rázsochy a rozhoduje sa o stámiliónoch eur.

Vladimír Lengvarský končí ako minister zdravotníctva.

Po stredajšom rokovaní vlády Lengvarský prekvapivo oznámil, že je ochotný z funkcie odísť. Práve v týchto dňoch sa rozhoduje o najväčších projektoch v pláne obnovy pre zdravotníctvo, značné problémy sú s výstavbou veľkej bratislavskej nemocnice Rázsochy.

Minister Lengvarský jasne nepovedal, že končí. Opatrne o tom hovoril aj na následnom brífingu poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO), ktorý sľuboval detaily až po zajtrajšom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Následné slová Hegera sa však už nedajú vykladať inak ako odchod ministra. Na otázku, či má predstavu, koho poveria vedením ministerstva, povedal: „Toto je, samozrejme, na diskusiu s pani prezidentkou, pretože táto kompetencia je v jej rukách.“

Kto bude ministrom zdravotníctva? V hre je Hegerova dvojka Naď

Vláda je po vyslovení nedôvery vlani v decembri v mimoriadnom postavení – podľa ústavy premiér nemôže navrhovať odvolanie ministra a do vlády nemôže prísť ani nový minister. Právomoc odobrať poverenie ministrovi a dať ho niektorému z iných členov vlády má iba prezidentka Zuzana Čaputová.

Podľa informácií Denníka N z viacerých vysokopostavených zdrojov je v hre, že vedenie ministerstva zdravotníctva prevezme minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vladimír Lengvarský

Zdravotníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie