Denník N

Muža podozrivého z vyhrážok moderátorke RTVS pustili, zaistili mu zbraň. Sudca Harabin mladší nevyhovel polícii

Foto N - Tomáš Hrivňák
Foto N – Tomáš Hrivňák

Dôchodca, ktorého podozrievajú, že sa telefonicky vyhrážal novinárke RTVS Marte Jančkárovej, už je na slobode. Národná kriminálna agentúra (NAKA) ho v rámci akcie Francesco zadržala vo štvrtok a previezla na výsluch do Bratislavy.

O prepustení muža ako prvý informoval portál tvnoviny.sk. Polícia mu v správnom konaní zaistila zbraň.

Policajný vyšetrovateľ podľa stanoviska Okresnej prokuratúry Bratislava I vypočul muža v postavení zadržaného podozrivého a prepustil ho bez vznesenia obvinenia.

Policajné prezídium uviedlo, že v súvislosti s vyhrážkami novinárke vedú trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečného vyhrážania spáchaný tromi samostatnými skutkami, telefonát je jeden z nich. Okrem dôchodcu teda vyšetrujú aj ďalšie osoby.

Podľa Trestného zákona sa nebezpečného vyhrážania dopustí ten, kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou tak, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu. Páchateľ môže skončiť vo väzení na jeden rok. Ak by išlo o závažnejší spôsob, trest sa môže vyšplhať až na tri roky.

Riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko vo štvrtok pre televíziu JOJ nevylúčil, že sa prípad dôchodcu môže skončiť aj tak, že pôjde len o priestupok. Vtedy by mužovi hrozila iba pokuta. Vyšetrovanie ďalej pokračuje.

O tom, že podozrivý dôchodca legálne vlastní zbraň, vo štvrtok hovoril Daňko počas nakrúcania relácie RTVS Silná zostava, ktorú odvysielajú v piatok večer. Povedal, že policajti chceli u muža urobiť domovú prehliadku, ale sudca Okresného súdu Bratislava I Branislav Harabin na to nedal súhlas. Vyšetrovaný muž R. P. má vyše 70 rokov a je z okresu Poltár.

Polícia podľa Daňka následne spravila potrebné bezpečnostné opatrenia a muža zadržala, zabezpečila aj zbraň. Vypátrali ho podľa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Médiá

Policajný prezident

RTVS za Machaja

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie