Denník N

Ľudia blízki Bödörovi a Rytmus v dozornej rade. Kto riadi MMA organizáciu spájanú s podvodom

Attila Végh, Ivan Buchinger a Matúš Mečár na turnaji Fabriq MMA 2. Foto - Instagram Ivana Buchingera
Attila Végh, Ivan Buchinger a Matúš Mečár na turnaji Fabriq MMA 2. Foto – Instagram Ivana Buchingera

Organizácia Fabriq MMA oznámila svoj vstup na scénu slovenského MMA len v septembri 2022 a už po dvoch turnajoch čelí škandálu. Po skončení turnaja Fabriq MMA 2 v Nitre sa najviac hovorí o zvláštnom priebehu hlavného zápasu medzi Gáborom Borárosom a Kirillom Medvedovským a podozreniach zo stávkového podvodu.

Riaditeľom Fabriq MMA je úspešný slovenský zápasník Attila Végh, ktorý vznik organizácie ozrejmil myšlienkou vytvárať priestor najlepším amatérskym zápasníkom.

„Hovoríme o borcoch, ktorí sa chcú MMA venovať profesionálne a aktuálne patria medzi amatérsku špičku. No ich rozvoj je pribrzdený aj tým, že nemajú kde zápasiť. To je hlavný dôvod, prečo sme sa rozhodli pre vznik organizácie Fabriq MMA,“ citoval Végha portál MMA Fanatik.

Jeho projekt vznikol v spolupráci s najsilnejšou česko-slovenskou organizáciou Oktagon MMA. Zámerom bolo, aby sa menej známi zápasníci mohli cez Fabriq MMA dostať do Oktagonu a, naopak, aby známe tváre Oktagonu mohli štartovať na turnajoch Fabriq MMA.

Oktagon prostredníctvom svojich sociálnych sietí aktívne propagoval aj posledný turnaj Fabriq MMA v Nitre.

Keď Attila Végh lákal fanúšikov na vznik novej organizácie, okrem iného tiež povedal: „Na začiatok môžem povedať, že v klietke bude [zápasy] vyhlasovať výrazná postava. Viac však nateraz komentovať nemôžem,“ vravel v septembri.

Ukázalo sa, že mal na mysli svojho kamaráta a známeho hudobníka Patrika „Rytmusa“ Vrbovského. Ten sa na oboch doterajších turnajoch predstavil v úlohe uvádzača zápasov.

Okrem toho je Vrbovský podľa databázy foaf.sk aj jedným z členov dozornej rady FABRIQ MMA, a. s. Ďalšími členmi sú Végh a Nikoleta Domoráková – niekdajšia účastníčka ženskej série reality šou Oktagon Výzva.

Ľudia blízki Bödörovi  

Firma FABRIQ MMA, a. s., vznikla 23. marca 2022 a jej štatutármi sú dvaja ľudia blízki nielen Véghovi, ale aj nitrianskemu oligarchovi Norbertovi Bödörovi – predseda predstavenstva

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bödörovci

MMA

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie