Denník N

Ráno s NHL: Slafkovský vyzerá dospelo, ale vnútri je stále chlapec, tvrdí Jasečko, ktorý ho videl vyrastať

Stanislav Jasečko. Foto – archív S. J.
Stanislav Jasečko. Foto – archív S. J.

Dobré ráno,

ak má niekto „z prvej ruky“ informácie o Jurajovi Slafkovskom, potom je to Stanislav Jasečko. Hokejový rast draftovej jednotky pozorne sleduje od jeho detstva a pravidelne je v kontakte s hráčovým otcom.

„Písal som si s ním, po zranení kolena by mal začať trénovať a hrať. Montreal nemá na play-off, Juraj si odpočinie a pripraví sa na budúcu sezónu. Tá preňho bude lepšia,“ tvrdí Jasečko.

V noci nehral žiadny Slovák – Martin Fehérváry je zranený a Adam Ružička bol zdravým náhradníkom.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


„Ako nováčik schytal pár rán, ale je to chlap. Poučí sa, bude robiť správne veci a stane sa z neho ten hokejista, ako chce každý, kto mu praje. Má aj neprajníkov a závistlivcov, ale netreba ich počúvať a treba ísť svojou cestou. Tým za klávesnicami, ktorí niekedy píšu svoje myšlienky, prajem, aby sa len na jeden deň vžili do jeho situácie. Ani percento z nich by to nezvládlo,“ hovorí Jasečko, 128-násobný slovenský reprezentant a v súčasnosti tréner so špecializáciou na korčuľovanie.

Slafkovský stihol do januárového zranenia kolena 39 zápasov a v nich 10 bodov (4+6), v posledných 15 stretnutiach nebodoval a putoval zostavou Canadiens. Severoamerickí experti počas sezóny porovnávali, aké nováčikovské sezóny mali jedna bývalá a jedna súčasná hviezda NHL, keď mali 18 rokov ako Slafkovský.

Joe Thornton v ročníku 1997/1998 v 55 zápasoch dosiahol 7 bodov (3+4) a Leon Draisaitl v 37 zápasoch 9 bodov (2+7).

„Každý je originál. Porovnávať sa môžeme akurát s tým, koho vidíme v zrkadle. Každý hráč je iný, má iné korčuľovanie, jeden má dlhšie nohy, druhý kratšie ruky, jeden má lepšiu strelu, ďalší prihrávku, tretí je lepší v hre pri mantineli. Také porovnávanie je za mňa nezmysel,“ vraví Jasečko.

Verí, že ak bude zdravý, Slafkovský sa v ďalšej sezóne naplno uplatní a začne aj pravidelne bodovať. „Vyzerá dospelý, veď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Slafkovského začiatky v NHL

Reportér Denníka N Štefan Bugan na mesiac vycestoval do Kanady, aby pripravil sériu článkov o začiatkoch hokejistu Juraja Slafkovského v klube NHL Montreal Canadiens.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie