Denník N

Hegerov krízový manažér Palkovič nastúpi na ministerstvo po dovolenke

Foto - Denník N
Foto – Denník N

Štátny tajomník, ktorého má nahradiť Michal Palkovič, sa o svojom konci dozvedel na tlačovej besede premiéra.

Budúci štátny tajomník Michal Palkovič, ktorý má podľa povereného premiéra Eduarda Hegera fakticky viesť ministerstvo zdravotníctva, preberie jeho chod najneskôr o desať dní. Do 14. marca je na expedičnej ceste v Mexiku.

„O rozhodnutí predsedu vlády a zastupujúceho ministra zdravotníctva Eduarda Hegera vymenovať ma do funkcie štátneho tajomníka ministerstva zdravotníctva som sa dozvedel, až keď som bol mimo Slovenska,“ napísal Palkovič na Facebooku.

Do novej funkcie ho chce vláda menovať 8. marca bez jeho prítomnosti.

„Do 15. marca som zamestnancom ÚDZS, o čom je pán premiér informovaný, akceptoval to. Zároveň chcem zdôrazniť, že napriek mojej fyzickej neprítomnosti na Slovensku prostredníctvom internetu denne riešim svoje úlohy, vyplývajúce z mojej funkcie na ÚDZS, ale aj ako učiteľa na Lekárskej fakulte Univerzite Komenského,“ hovorí Palkovič.

Eduard Heger sa v pondelok nachádzal na pracovnej ceste v Izraeli. Okrem povereného premiéra je po odchode Igora Matoviča ministrom financií a v piatok dostal od prezidentky Zuzany Čaputovej poverenie viesť aj ministerstvo zdravotníctva.

Za jeden z hlavných dôvodov odchodu Vladimíra Lengvarského označil meškanie pri pláne obnovy.

Či aktuálny stav, keď premiér vedie ďalšie dva úrady a budúci štátny tajomník ministerstva nastúpi v polovici marca, dodatočne nekomplikuje situáciu v rezorte, úrad vlády

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Michal Palkovič

Zdravotníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie