Denník N

Školský týždeň: Štát deťom zaplatí počítače alebo tablety, zručnosti detí to zlepšiť nemusí

.
.

Školský týždeň pripravuje Centrum vzdelávacích analýz, nezávislá analytická a výskumná organizácia, ktorej cieľom je najmä na základe dát a výsledkov výskumu zlepšovať kvalitu školstva. Podporiť ho môžete tu.

Jedným z čarovných slovíčok súčasných diskusií o vzdelávaní je digitalizácia. Nemalé peniaze na digitálne vybavenie škôl idú z plánu obnovy aj eurofondov a digitalizácia by mala byť aj jedným z pilierov chystanej reformy obsahu vzdelávania.

Lepšie digitálne zručnosti detí a mladých ľudí sú bezpochyby dôležité. Bez nich bude čoraz ťažšie uplatniť sa na pracovnom trhu, ale aj fungovať v bežnom živote či zapájať sa do verejného diania.

Aj preto minulý týždeň ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie v spolupráci s Digitálnou koalíciou spustilo veľký projekt, cez ktorý sa budú nakupovať počítače a tablety pre deti. Má tento projekt zmysel?

152-tisíc detí môže získať 350 eur na nákup počítača alebo tabletu

Projekt je pomerne jednoduchý.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Školský týždeň

Každý štvrtok v spolupráci s expertmi z Centra vzdelávacích analýz prináša Školský týždeň najdôležitejšie informácie zo školstva, analýzy a návrhy, ako zmeniť vzdelávanie.

Školstvo

Komentáre, Slovensko

Teraz najčítanejšie