Denník N

Ráno s NHL: Otec hrával s Demitrom, jeho synov dávajú za vzor Slafkovskému

Brady Tkachuk. Foto - TASR/AP
Brady Tkachuk. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

rodina Tkachukovcov je v NHL známa veľmi dobre už niekoľko desaťročí. Všetko to začalo, keď v roku 1990 bol do tímu Winnipeg Jets draftovaný Keith Tkachuk. Tento už momentálne 50-ročný Američan zažil fenomenálnu kariéru, no veľkého úspechu sa v nej nedočkal.

Priniesť domov Stanley Cup sa teraz pokúšajú hneď dvaja synovia legendárneho Keitha. Matthew aj Brady Tkachukovci pritom v súčasnej sezóne zvádzajú boj o playoff prakticky na jednom fronte. Florida aj Ottawa sú totiž v tabuľke takmer hneď za sebou na jedných z prvých nepostupových miest vo Východnej konferencii.

U Matthewovej Floridy ide oproti minulej sezóne o poriadny pokles, no Brady zas svojimi výkonmi vyťahuje tím z hlavného mesta Kanady z úplného dna NHL. A to im tento hráč na drafte 2018 takmer ani neostal.

V noci nehral žiadny Slovák.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Keith Tkachuk odohral v NHL viac než 1200 zápasov, v ktorých získal 1065 bodov, čo je 70. miesto v histórii. Množstvo z týchto bodov sa mu podarilo pripísať aj vďaka Pavlovi Demitrovi, s ktorým v St. Louis Blues hral niekoľko sezón v jednom útoku.

Bývalý kapitán Phoenixu Coyotes či Winnipegu Jets si svojho bývalého slovenského spoluhráča cení natoľko, že časť zápasu legiend medzi Blues a Chicagom Blackhawks v roku 2017 odohral s jeho dresom.

Jeho synov má veľmi pozorne na videu sledovať Juraj Slafkovský. Obaja sa totiž vyznačujú podobnou fyzickou stavbou a na rozdiel od slovenskej draftovej jednotky už sú v profilige dobre etablovaní. Martin St. Louis odporúča Slafkovskému sústrediť sa práve na mladšieho Bradyho.

„Pravdepodobne nemá takú rýchlosť ako Slafkovský, ale hrá hokej už ako veľký chlap. Je tvrdý, dokáže si chrániť puk a ťažko sa proti nemu hrá,“ povedal tréner Montrealu na adresu Bradyho Tkachuka.

Nechýbalo veľa a obaja sa mohli stretnúť v rovnakom tíme.

Ot

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie