Denník N

Čaputová a Pavel si rozumeli aj na pódiu. Bez hlúpych žartov a obavy z urážok, hodnotia ich debatu Vašečka či Tabery (+video)

Petr Pavel a Zuzana Čaputová. Foto N - Tomáš Benedikovič
Petr Pavel a Zuzana Čaputová. Foto N – Tomáš Benedikovič

Čaputová v horizonte týždňov oznámi, či bude kandidovať. Svoje právomoci by posilnila tak, aby brzdila časté zmeny ústavy.

Zuzana Čaputová sa „zobúdza a zaspáva“ s úvahou, či sa o prezidentský mandát bude uchádzať aj v ďalšom volebnom období. Termín, kedy oznámi svoje rozhodnutie sa blíži – po prvý raz avizovala, že to bude v horizonte týždňov. Prezidentské voľby budú v marci 2024.

Hlava štátu to povedala počas prezidentskej debaty, ktorú zorganizoval slovenský Denník N a český Deník N v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. Prezidentka Čaputová diskutovala s českým prezidentom Petrom Pavlom, ktorý sa funkcie ujal minulý týždeň.

Do Bratislavy zavítal na svoju prvú oficiálnu zahraničnú cestu.

Čaputová povedala, že zvažuje napríklad to, aby ju výkon verejnej funkcie neprerástol. „Človek musí veľmi silno zvažovať svoju energiu, svoju silu, vhodnosť a užitočnosť,“ vysvetlila.

„Áno, tých päť rokov, ktoré o rok dovŕšim, sú zároveň silnou skúsenosťou, ktorá sa nie ľahko zahadzuje. Všetky tieto aspekty treba veľmi citlivo vážiť a zvážiť, najmä to, do akej miery by som v mojom prípade mohla byť užitočná pre túto krajinu v danom čase.“

Video: Česko-slovenská prezidentská debata v SND

Navštívila by aj Babiša?

Obaja prezidenti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Petr Pavel

Prezidentské voľby 2024

Voľby 2023

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie