Denník N

DeSantis sa začína podobať na Trumpa. Obrana Ukrajiny podľa neho nie je kľúčovým záujmom Ameriky

Ron DeSantis (44) je guvernérom Floridy od roku 2019, počas pandémie sa preslávil ako tvrdý odporca lockdownov. Foto - TASR/AP
Ron DeSantis (44) je guvernérom Floridy od roku 2019, počas pandémie sa preslávil ako tvrdý odporca lockdownov. Foto – TASR/AP

Jeden z hlavných favoritov na republikánskeho kandidáta na prezidenta sa prvýkrát vyjadril k ruskej vojne proti Ukrajine. Označil ju za „územný spor“.

Nádejný republikánsky kandidát na prezidenta Ron DeSantis sa doteraz téme ruskej vojny proti Ukrajine vyhýbal. Dokonca až tak, že keď sa ho nedávno novinár londýnskych Times na túto tému opakovane pýtal, na amerického politika ho netypicky okríkol.

„Možno by ste sa mali venovať niečomu inému. Myslím si, že som povedal dosť,“ povedal.

Guvernér Floridy, ktorý zatiaľ neoznámil kandidatúru na prezidenta v budúcoročných voľbách, no podľa aktuálnych prieskumov je jediný vážny súper bývalého prezidenta Donalda Trumpa v republikánskych primárkach, svoj názor na vojnu povedal až teraz. A mnohých ním zaskočil.

Anketa Tuckera Carlsona

Je zrejme celkom výstižné, že to spravil pre talkshow Tuckera Carlsona, moderátora Fox News a jedného z najväčších kritikov Ukrajiny v americkom mediálnom priestore. Carlson nazval nedávno ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského „antihrdinom“ alebo povedal, že vyzerá ako „vedúci striptízového baru“.

Carlson rozposlal potvrdeným a nádejným kandidátom do republikánskych primárok šesť anketových otázok. Odpovede Rona DeSantisa ukazujú, že jeho názor na vojnu je iný ako ten, ktorý má jadro republikánskych politikov v kongrese, a dosť sa podobá Trumpovmu.

Guvernér Floridy nazval totálnu inváziu Ruska voči Ukrajine,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie