Denník N

Možný nositeľ Nobelovej ceny Marián Kéry zo Zlatých Moraviec

Marián Kéry a Tibor Gašpar na MDŽ Smeru. Foto N - Tomáš Benedikovič
Marián Kéry a Tibor Gašpar na MDŽ Smeru. Foto N – Tomáš Benedikovič

Poslanec Smeru radí Ukrajine, ako vyriešiť komplikovanú zahraničnú záležitosť, ale nevie sa slušne a mierovo dohodnúť s pánom, ktorý mu pokazil oslavy MDŽ, chodí mu pred dom a otravuje jeho deti.

Autor je právnik

V Trestnom zákone sú paragrafy, ktoré sankcionujú narušovanie súkromia človeka a jeho povesti.

Napríklad § 194a – Ochrana súkromia v obydlí. Vtedy páchateľ sleduje obydlie iného a bez jeho súhlasu pomocou technických prostriedkov zhromažďuje o ňom alebo o iných osobách tam žijúcich poznatky a vyhotovuje o tom dokumentáciu.

Alebo § 360a – Nebezpečné prenasledovanie. Toho sa dopustí ten, kto napríklad prenasleduje iného, sleduje ho, vyhľadáva jeho prítomnosť, kontaktuje ho prostredníctvom elektronických prostriedkov a tým jeho alebo jeho blízkych obmedzuje v živote a zhoršuje kvalitu ich života.

Podľa § 373 je trestným činom ohovárania, ak niekto o inom oznámi nepravdivé údaje, ktoré sú spôsobilé poškodiť jeho povesť a vážnosť u spoluobčanov.

Oslavy MDŽ: Lesk, aplauz a chmáry

Nedávno sa v Nitre konali oslavy Medzinárodného dňa žien pod záštitou strany Smer-SD. Okrem politikov vystúpili domáci aj zahraniční umelci. Bolo aj rozdávanie ruží prítomným dôchodkyniam. Slávnostnú atmosféru narušilo zopár menších incidentov. Predseda strany Robert Fico a iní straníci ako rodení herci zožali potlesk. No poslanec parlamentu Marián Kéry privolal na svoju osobu z obecenstva piskot a pokrik: fuj!

Jedného muža vyviedli zo sály. Vonku novinárom vysvetľoval, že Kéry, miestny stranícky bos, v čase vlády Smeru majúc na povel okres Zlaté Moravce, sa pričinil machináciami o to, že jeho rodina prišla o pozemky. Polícia mu vraj nepomohla, naopak, skončil na dva mesiace vo väzbe. Cíti strašnú krivdu a hnevá ho, že Fico a Kéry „oblbujú“ ľudí.

Naopak, poslanec vysvetľoval ľuďom v sále, že toto je odvrátená tvár politiky a ten pán im chodí pred dom a obťažuje aj jeho deti. Nevysvetlil však podstatu konfliktu. Zlý dojem ostal visieť vo vzduchu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Smer

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie