Denník N

Nad budúcnosťou skupiny U2 visí veľký otáznik

Ústredná dvojica kapely - Bono a The Edge. Foto - u2.com
Ústredná dvojica kapely – Bono a The Edge. Foto – u2.com

Írska štvorica vydala album Songs Of Surrender, na ktorom prepracovala vlastné hity aj menej známe piesne. Niekedy to vyšlo lepšie, inokedy menej.

V posledných rokoch sú vďačným fackovacím panákom. Netreba sa tomu čudovať, pri takej popularite je normálne, že existuje veľa ľudí, ktorí im nevedia prísť na meno, no do veľkej miery si už za to môžu títo muzikanti sami. Ako sa totiž hovorí, v poslednom čase im naozaj nejde karta.

Jeden prešľap za druhým

Podľa mnohých fanúšikov sa pád tejto írskej štvorice začal pred desiatimi rokmi, keď sa s nimi rozlúčil ich dlhoročný manažér Paul McGuinness, ktorý bol pre nich niečo ako otcovskou postavou – dopomohol im k svetovému úspechu a zároveň dokázal krotiť ich egá.

Od jeho odchodu robí kapela jeden prešľap za druhým. Najprv do zariadení všetkým používateľom streamingovej služby iTunes bez ich súhlasu a upozornenia pridali nový album Songs of Innocence. Fanúšikovia boli nadšení, nie však väčšina užívateľov, kritizujúcich ich za to, že sa im doslova vlámali do súkromia. Songs of Innocence bol síce zadarmo, ale oproti predchádzajúcim nahrávkam U2 veľkú dieru do sveta nespravil.

Skupina spanikárila a pustila sa do

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie