Denník N

Ešte jeden návrat k Oscarom: Bol Hugh Grant drzý alebo iba britský?

Hugh Grant počas odovzdávania Oscarov na pódiu s herečkou Andie MacDowell. Foto - TASR/AP
Hugh Grant počas odovzdávania Oscarov na pódiu s herečkou Andie MacDowell. Foto – TASR/AP

Zlosynom tohtoročných Oscarov sa stal britský herec Hugh Grant. Počas rozhovoru na červenom koberci sa vraj správal nepríjemne či azda grobiansky, ale na jeho správaní nič grobianske nebolo.

Únavná rola hlavnej postavy internetu vyšla začiatkom týždňa na známeho britského herca Hugha Granta. Dopustil sa totiž niečoho strašného.

O jeho správaní informovali médiá na oboch brehoch Atlantiku, v lepšom prípade ho opisovali ako „nepríjemné“, v horšom prípade ako „grobianske“. Bol totiž medzi celebritami, ktoré pri príchode na odovzdávanie Oscarov spovedala Ashley Graham, modelka a moderátorka televízie ABC.

Ja osobne na Hugha Granta nemám žiaden silný názor. Spomienka na Lásku nebeskú alebo Štyri svadby a jeden pohreb mi nezrýchli tep ani nezakalí pohľad navlhnutou nostalgiou. Aj keď vo dva roky starej krimikomédii Slušní chlapci sa mi dosť páčil.

Ale o neho až tak nejde. Ide predsa o nás všetkých! Aj keď nie preto, lebo by nám všetkým hrozilo, že nás budú spovedať na červenom koberci cestou na Oscary.

Prakticky všetkých sa však týkajú normy správania sa vo verejnom priestore vrátane virtuálnej sféry. Existuje snaha stanoviť v ňom akýsi nový bontón a pranierovať tých, ktorí sa proti nemu previnili, upozorňovať na zlé správanie a dožadovať sa ospravedlnenia či nápravy.

Preto cítim povinnosť Granta obhajovať – je to aj v mojom záujme.

Mediálny svet a jeho stupídnosť

Navyše tá „škandalózna“ historka sa odohrala v 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Filmy

Komentáre, Kultúra

Teraz najčítanejšie