Denník N

Štyri smeče mu vyniesli ako celá doterajšia kariéra. Mac McClung si teraz ide za miestom v NBA

Mac McClung. Foto - TASR/AP/Rick Bowmer
Mac McClung. Foto – TASR/AP/Rick Bowmer

Mac McClung odohral v NBA doteraz len dva zápasy, ale aj tak sa o 24-ročnom hráčovi v týchto dňoch hovorí viac ako o väčšine basketbalistov v tejto súťaži.

Počas All Star víkendu svojimi leteckými kúskami oživil dlhodobo upadajúcu smečiarsku súťaž a zarobil si zároveň za jeden večer toľko ako vo svojej celej doterajšej kariére. „Chlapec odvedľa“ si získal mnohých fanúšikov a jeho popularita neustále rastie, aj keď stále iba čaká na plnohodnotnú šancu v NBA.

25 minút, jedno stretnutie za Chicago Bulls a jeden zápas za Los Angeles Lakers. To všetko ešte v sezóne 2021/2022. Taká je doterajšia kariéra Maca McClunga v NBA. Ako sa mu tak rýchlo podarilo dať o sebe vedieť?

V článku sa okrem iného dočítate:

  • ako mu jeden týždeň zmenil jeho basketbalový život;
  • ako zachránil dlhodobo upadajúcu súťaž smečiarov;
  • ako sa mu podarilo dostať na radar tímov NBA.

Smečiarska súťaž, ako aj celé All Star podujatie, má už niekoľko rokov klesajúcu hodnotu nielen pri pohľade na sledovanosť, ale aj samotnú úroveň jednotlivých akcií počas víkendu. Dostatočným lákadlom nie sú ani najväčšie hviezdy či neustále inovácie. Najočividnejšie to je pri súťaži smečiarov, ktorá už niekoľko rokov láka širokej verejnosti menej známe, až neznáme tváre. A práve to pomohlo McClungovi.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Basketbal

NBA

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie