Denník N

Slovenské albumy roka sú Posledné veci a Čudne slávni. Na cenách Rádiohlavy sa skloňovala aj Slovenská Tepláreň

Skupina Berlin Manson ukončila dakovaciu reč pri preberaní Rádiohlavy slovami "Smrť fašizmu!". Foto - Ondrej Koščík
Skupina Berlin Manson ukončila dakovaciu reč pri preberaní Rádiohlavy slovami „Smrť fašizmu!“. Foto – Ondrej Koščík

Sú to hudobné ceny, ale tento rok sa nedalo hovoriť len o hudbe. Rovnako dôležité ako nehudobné témy však bolo, že sa tieto témy skloňovali primárne cez hudbu.

Pätnásty ročník cien Rádia_FM, ktorý sa uzavrel piatkovým galavečerom vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave, ukázal, ako môže či dokonca má vyzerať verejnoprávnosť.

Nešlo len o symbolické gestá

„Dnešný večer sa nesie nielen v znamení žánrovej pestrosti a farebnosti, ktorých sa netreba báť, sú skvelé a náš život veľmi obohacujú. Vážme si ľudí, ktorí robia dôležité veci. Neberme ich ako samozrejmosť, naopak, podporme ich a poďakujme,“ zdôvodnila udelenie prvej mimoriadnej ceny v histórii Rádiohláv šéfka Efemka Janka Imrichová.

Získal ju projekt Slovenská Tepláreň, ktorý spojil 364 umelcov, umelkýň a kapiel, 172 priestorov, 46 festivalov a 53 podporujúcich organizácií naprieč celou krajinou. Stoja za ním festival Pohoda a iniciatíva Ide nám o život. Bol to vlastne festival, ktorý sa konal na jeseň, teraz pokračuje sériou diskusií Tepláreň nahlas a ďalšími akciami.

„Je to spoločná cena za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie