Denník N

Vlhová spravila hrubú čiaru a zvíťazila. Môže to byť kľúčové pre jej ďalšiu kariéru

Petra Vlhová po víťazstve v slalome v Soldeu. Foto - TASR/AP
Petra Vlhová po víťazstve v slalome v Soldeu. Foto – TASR/AP

Petra Vlhová zvíťazila v slalome vo finále Svetového pohára v Soldeu. Druhá skončila Leona Popovićová a tretia Mikaela Shiffrinová.

Petra Vlhová už v kariére vyhrala 28 pretekov Svetového pohára, v historických tabuľkách prekonala na 13. mieste Nemku Mariu Höflovú-Rieschovú.

Ak by sme mali hľadať jedno z tých najcennejších víťazstiev, určite by veľmi vysoko patril práve jej dnešný triumf v slalome z finále Svetového pohára v andorrskom Soldeu.

„Víťazstvo chutí výborne, pretože vyhrať po takejto sezóne… nebola zlá, ale bola hore-dole,“ začala pre JOJ Šport Petra Vlhová. Už na prvý pohľad bolo zjavné, že vníma veľkú váhu tohto víťazstva.

„Nechcem povedať, že iba, ale doposiaľ som mala iba jedno víťazstvo v sezóne. Chcela som sem prísť a ukázať, ako viem lyžovať,“ doplnila pre Eurosport.

„Toto víťazstvo je veľmi dôležité. Je skvelé ukončiť takúto sezónu víťazstvom,“ hodnotil pre JOJ Šport aj Vlhovej tréner Mauro Pini.

Vlhovej triumf prišiel po veľmi komplikovanej sezóne. Naposledy stála na stupňoch víťaziek ešte v januári, keď vyhrala vo Flachau slalom. Už predtým neustále počúvala otázky o tom, kedy vyhrá, na triumf čakala skoro rok.

Dôležité víťazstvo

Víťazstvo v záverečnom slalome sezóny je pre ňu mimoriadne dôležité. Vlhová je v úplne inej pozícii ako vlani. Minulý rok šla na finále Svetového pohára uvoľnená, s istotou malého krištáľového glóbusu za slalom. Navyše po sezóne, v ktorej vyhrala olympijské zlato.

Tentoraz prichádzala s tým, že sa dva mesiace trápila. Navyše na začiatku sezóny hľadala motiváciu pokračovať aj po tom, čo si splnila všetky ciele.

Po tom, čo táto sezóna po zisku olympijského zlata nebola pre Vlhovú objektívne taká úspešná ako minulé ročníky, tak môže byť práve víťazstvo v Soldeu kľúčové pre to, ako sa bude pozerať na pokračovanie kariéry. Naznačil to aj tréner Mauro Pini.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Lyžovanie

Mikaela Shiffrinová

Petra Vlhová

Vlhová newsletter

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie