Denník N

Ráno s NHL: Hovoria o ňom, že je jediný svojho druhu. Makar patrí k najlepším napriek zraneniam

Cale Makar. Foto - AP
Cale Makar. Foto – AP

Dobré ráno,

pre Slovensko nebol juniorský šampionát v roku 2018 ničím výnimočným. V skupine sme obsadili štvrté miesto a vo štvrťfinále nás vyradili Švédi.

Bolela najmä vysoká prehra 0:6 s Kanadou, neskorším víťazom turnaja. V jej zostave bol obranca, ktorý sa proti nám bodovo presadil a dnes už patrí k najväčším hviezdam NHL.

Je ním Cale Makar, ktorý v minulej sezóne vyhral s Coloradom Stanleyho pohár, a  okrem Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu získal aj Trofej Conna Smytha pre najužitočnejšieho hráča play-off.

V lige o ňom dokonca hovoria, že je jediný svojho druhu.

Zo Slovákov v noci hrali Martin Fehérváry a Erik Černák, ani jeden nebodoval. Jaroslav Halák nechytal a Adam Ružička bol zdravým náhradníkom.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Zajtra to bude na internete

„Viacerí ho nazývajú jedným z najväčších talentov, aké sa kedy z AJHL vynorili. Je veľmi rýchly a dobre číta hru. Jeho spoluhráči sú radi, keď je s nimi na ľade. Jeho práca s hokejkou a hra s držaním puku je skvelá. Špičkové hokejové IQ a porozumenie vlastnej hry mu dovoľuje ukázať silné stránky v akejkoľvek situácii a taktiež si dá poradiť. Má potenciál stať sa obrancom, ktorý dokáže všetko,“ napísal o Makarovi web Elite Prospects ešte v roku 2017.

Práve všetky spomínané aspekty v kombinácii so svižnými prechodmi do útoku radia 24-ročného Kanaďana k tomu najlepšiemu, čo NHL ponúka. Ak k tomu však pridáme jeho kreativitu a rýchlosť na modrej čiare, tak sa Makar v lige radí k veľmi výnimočným hráčom. Každý chce mať v tíme obrancu, akým je Victor Hedman, Adam Fox či Roman Josi.

Disponovať však niekým ako Makar je iné.

„Stále sú tu obrancovia, ktorí sú efektívni, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie