Denník N

Polícia sa výrazne posunula vo vyšetrovaní vraždy Daniela Tupého. Určite boli na mieste činu, vraví Hamran o zadržaných

Prezidentka Zuzana Čaputová si uctila pamiatku Daniela Tupého položením kytice k pamätníku na Tyršovom nábreží v Bratislave 4. novembra 2020. Foto - TASR/Pavol Zachar
Prezidentka Zuzana Čaputová si uctila pamiatku Daniela Tupého položením kytice k pamätníku na Tyršovom nábreží v Bratislave 4. novembra 2020. Foto – TASR/Pavol Zachar

Všetci ôsmi podozriví v prípade vraždy 21-ročného študenta Daniela Tupého, ktorých polícia zadržala v utorok ráno, sa v čase vraždy „na 110 percent“ nachádzali na Tyršovom nábreží v Bratislave. V Rádiu Expres to povedal policajný prezident Štefan Hamran. Policajná akcia Karma prebiehala v Bratislavskom a Trnavskom kraji, zadržali v rámci nej osem ľudí.

„Veľmi prácne a pilne sa tam dokumentovali všetky tie dôkazy a dnes je dôkazná situácia taká silná, taká nepriestrelná, že môžem s kľudným svedomím vyhlásiť, že osem ľudí, ktorí boli dnes zadržaní, bolo na mieste spáchania činu,“ povedal Hamran v Exprese.

Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005. Podľa svedkov ho dobodala skupina maskovaných osôb, ktoré pri útokoch boxermi a nožmi zranili ďalších šesť študentov.

Polícia v roku 2008 obvinila štyroch ľudí, neskôr nasledovali ďalšie obvinenia. Okresný súd v Bratislave všetkých v roku 2009 oslobodil.

V januári minulého roka riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko v rozhovore pre Denník N avizoval pokrok vo vyšetrovaní vraždy, hovoril o tom, že dôkazná situácia sa výrazne posilnila. „Máme okruh všetkých podozrivých, ktorí sa zúčastnili na skutku, a nie je to ten okruh, ktorý bol v minulosti obvinený, čiže nie sú to piťovci,“ povedal vtedy Daňko. Predpokladal, že prípad sa podarí objasniť.

Deviaty podozrivý je vo väzení

Hamran v utorok v Exprese povedal, že polícia robí ďalšie úkony, zatiaľ neobvinila nikoho z ôsmich podozrivých. Okrem nich sa prípad týka aj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Daniela Tupého

Slovensko

Teraz najčítanejšie