Denník N

Ráno s NHL: Meškáš dve minúty, nehráš. Trest pre Drouina bol odkazom pre ostatných hráčov Montrealu

Tréner Montrealu Martin St. Louis miluje zápasy v Bell Centre. Foto - TASR/AP
Tréner Montrealu Martin St. Louis miluje zápasy v Bell Centre. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Martin St. Louis trénuje Montreal už viac ako rok a prvý raz musel riešiť disciplinárny problém. Útočník Jonathan Drouin meškal v piatok na tímový míting dve minúty a následne v sobotu ho St. Louis nechal sedieť na striedačke počas celého zápasu proti Tampe Bay.

Dvojminútové meškanie sa môže javiť ako banalita, no celá situácia bola aj novou skúškou pre bývalého vynikajúceho útočníka St. Louisa. Je mladým progresívnym trénerom, ktorý po zlom výkone hráčom nenadáva a nerozbíja veci v šatni, ale berie ich ako partnerov a snaží sa o pozitívny prístup.

Z jeho vyjadrení vyplýva, že sa na Drouina autenticky nehneval, no potreboval ukázať, že aj on vyžaduje poriadok, a preto si starostlivo premyslel, čo a ako urobí a povie.

Hokejista Martin Fehérváry raz asistoval v NHL pri prehre Washingtonu s Columbusom 6:7 po predĺžení. Erik Černák mal jeden plusový bod, no jeho Tampa Bay prehrala v Montreale 2:3. New Jersey podľahlo Minnesote 1:2 po predĺžení, Tomáš Tatar nebodoval.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Dôležitým kontextom je, že keď v NHL meškáte dve minúty, v skutočnosti to nie sú dve minúty. Každý hráč totiž

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie