Denník N

Kováčik písal vyšetrovateľovi o prípade, za ktorý podľa obžaloby vzal úplatok

Dušan Kováčik v časoch, keď ešte viedol špeciálnu prokuratúru. Dnes už sedí vo väzení za korupciu a súdia ho ďalej. Foto N – Tomáš Benedikovič
Dušan Kováčik v časoch, keď ešte viedol špeciálnu prokuratúru. Dnes už sedí vo väzení za korupciu a súdia ho ďalej. Foto N – Tomáš Benedikovič

Súdny proces s Dušanom Kováčikom sa môže naťahovať, obhajcovia navrhli vypočuť hlavných aktérov vojny v polícii. Prokurátor hovorí o obštrukcii.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik písal vyšetrovateľovi o prípade, za ktorého ututlanie podľa obžaloby zobral úplatok 50-tisíc eur. Vyplynulo to z utorňajšej výpovede tohto vyšetrovateľa na súde. Ten pojednáva druhú Kováčikovu korupčnú kauzu.

Súdny proces sa možno tak skoro neskončí, pretože obhajcovia obžalovaných Kováčika a podnikateľa s väzbami na SIS Petra Košča navrhli vypočuť ako svedkov hlavných aktérov vojny v polícii – vrátane bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského, niekdajšieho vyšetrovateľa NAKA Jána Kaľavského či Diany Santusovej, ktorá pracovala na policajnej inšpekcii. Sudca Michal Truban chce do desiatich pracovných dní rozhodnúť, či im vyhovie.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek, ktorý obžalobu na súd podával, reagoval, že navrhovanie svedkov

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dušan Kováčik

Robert Fico

Špecializovaný trestný súd

Vladimír Pčolinský

Vojna v polícii

Slovensko

Teraz najčítanejšie