Denník N

Chcete vidieť príjemnú alternatívu k vianočným klasikám?

Vianočná atmosféra panuje aj v našich kinách. Premietajú sa dve nové rozprávky a jedna česká komédia.

Králi hôr

Malý chlapec žijúci s otcom na samote v horách sa po smrti matky uzavrel do seba. Skutočného priateľa nachádza v mláďati orla, ktoré vypadlo z hniezda a on sa ho rozhodol vychovať. Rozprávkový príbeh zasadený do krištáľovo čistej prírody rakúskych Álp, s pozoruhodnými zábermi často krutého kolobehu prírody a detsky jednoduchým posolstvom o dôležitosti lásky a slobody je príjemnou alternatívou ku klasickým vianočným rozprávkam. Premieta sa s českým dabingom.

Žabiak Ribbit

Môže mať žabiak krízu identity? V animovanej rozprávke trápi obojživelníka práve tento problém. Nebaví ho poskakovať a už vôbec sa mu nechce do vody, vďaka čomu sa cíti celkom stratený. V nádeji na pochopenie svojich problémov sa vydáva spolu s lietajúcou veveričkou do sveta hľadať zmysel života a svoje miesto v spoločnosti.

Padesátka

Celovečerný debut mladého českého herca Vojtu Kotka sa odohráva v bežkárskom prostredí v Krkonošiach počas trojkráľových pretekov takzvanej Padesátky. S heslom „Čo sa stane na horách, zostane na horách“ sa stotožňujú nielen turisti, ale aj podivná zmes miestnych horalov či tradičná bežkárska rodina a ich syn, ktorého zaujímajú celkom iné päťdesiatky.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kultúra

Teraz najčítanejšie