Denník N

Svedok vraždy Daniela Tupého po osemnástich rokoch ukázal na vraha. Priznal, že aj on si udrel

Spomienkové akcie na Daniela Tupého boli po celom Slovensku, táto fotografia je zo Žiliny. Foto – TASR
Spomienkové akcie na Daniela Tupého boli po celom Slovensku, táto fotografia je zo Žiliny. Foto – TASR

Opravené 27. 3. Svedok polícii opísal, čo sa stalo začiatkom novembra 2005 na Tyršovom nábreží a kto dobodal 21-ročného študenta. Advokát Adama Puškára odkazuje, že polícia nemá pravého páchateľa.

So zatvorenou päsťou udieral neznámeho muža. Jeho obeť ležala na zemi a nezdalo sa, že by sa bránila.

„Videl, ako do oblasti hornej časti tela tohto muža vykonával pohyb rukou zhora nadol, a to viackrát,“ opisujú policajti, ako im svedok povedal o útoku z novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave, pri ktorom zomrel 21-ročný študent Daniel Tupý. Aj táto výpoveď viedla k obvineniu bratislavského advokáta Adama Puškára.

Tento svedok podľa televízie Markíza za útočníka označil advokáta Puškára, ktorý  mal v čase vraždy 22 rokov a študoval na Právnickej fakulte Univerzity Komenského.

O jeho obvinení informovala polícia vo štvrtok večer. Puškár je stále zadržaný a prokurátorka pre neho žiada väzbu, o ktorej bude petržalský súd rozhodovať v nedeľu dopoludnia.

Puškár vinu odmieta. Jeho advokát Michal Ellinger vyhlásil, že jeho „klient sa žiadneho skutku, ktorý mu je kladený za vinu, nedopustil“. Ďalšie informácie však neposkytol, lebo by podľa neho „mohol zmariť zachytenie skutočného páchateľa“.

Zadržaný v prípade vraždy Daniela Tupého Adam Puškár (vpravo) je advokát a ako obhajca vystupuje vo viacerých sledovaných prípadoch. Na súd napríklad sprevádzal aj Martina Fleischera v prípade Mýtnik. Foto – N

Dobili partiu mladých ľudí a odišli

Všetko sa to vtedy v noci 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží zbehlo veľmi rýchlo.

Partia mladíkov prešla pešo zo Starého mesta cez most na petržalský breh Dunaja, kde si chceli sadnúť do podniku Propeler, ktorý dnes už neexistuje. Medzi nimi bol aj Daniel Tupý.

Cestou ich napadla skupina neonacistov, ktorí prišli na autách.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Daniela Tupého

Slovensko

Teraz najčítanejšie