Denník N

Keby sme nepodporovali Ukrajinu, nemali by sme popraskané chodníky

Ilustračné foto - TASR
Ilustračné foto – TASR

Autorka je spisovateľka

Keď som nedávno kupovala samičku exotického vtáčika, ktoré doma chováme, našla som chovateľa cez inzerát. Stojíme pri klietke a pán, dôchodca, mi o nich s nehou v hlase rozpráva. Ako ich zvykne aj polhodinu pozorovať, ako má rád ich štebotanie. Dáva im nejaké vitamíny do vody, iné do jedla, kvapku dezinfekcie do nádoby na pitie, čerstvé vajíčko do misky, proste stará sa o ne s úprimnou láskou a pozornosťou. Aj mne venoval veľa času, aby mi vysvetlil, ako sa o ne lepšie starať. Má aj mačku s poranenou nohou, nosí ju po schodoch, lebo sama nevládze.

Stojíme na popraskanom chodníku pred domom, vtáčik v škatuľke nepokojne šuchoce, keď pán zrazu prehodí, že keby tí tam hore nepodporovali Ukrajinu, nebol by všade taký bordel, neboli by rozbité chodníky. Tridsať rokov sa o všetko musí starať sám, od nikoho nič nedostane zadarmo. Po takto prehodenej výhybke sa rozlúčime s tým, že tu sa veru nezhodneme ako pri starostlivosti o vtáčatká.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Komentáre

Teraz najčítanejšie