Denník N

Pod slnkom Jany Shemesh: Prečo si niektorí ľudia viac cenia priateľstvá ako iné vzťahy   

Seriál Priatelia. Ilustračné foto.
Seriál Priatelia. Ilustračné foto.

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

koľko naozaj hlbokých priateľstiev ste zažili či prežívate vo svojich životoch? A akú majú pre vás hodnotu? Stalo sa vám niekedy, že ste útechu hľadali skôr u priateľov ako u vlastnej rodiny?

Sú ľudia, ktorí si priateľstvá cenia nadovšetko, a sú to jediné vzťahy, v ktorých sa cítia slobodní. Píšem o tom v Téme týždňa.

Rovnako aj o tom, ako dve hlavné mestá rozdielne reagujú na požiadavky a potreby ich obyvateliek.

V profile týždňa si môžete prečítať o žene, ktorá Donaldovi Trumpovi spôsobila vážne trampoty.

V dnešnom diele nájdete aj tip na rozhovor so spisovateľkou Janou Bodnárovou a na seriál o mieste, kde pocit outsiderstva v ľuďoch roztáča najnižšie pudy.


 Téma týždňa: Priateľstvo ako vzťah, ktorý nezväzuje

Minule som započula rozhovor tínedžera a tínedžerky. Mladý muž v ňom povedal, že najhoršia kríza jeho života nastala, keď nemal žiadnych poriadnych priateľov. Dodal ešte, že sa fakt nechce sťažovať, lebo má fajn rodičov a aj super sestru, ale aj tak. Oni sú rodina a to je niečo iné.  Hovoril to vážne a s takou naliehavosťou, že mi ho začalo byť ľúto. Neznelo to povrchne, ani tam nebola stopa preháňania, ku ktorému dospievajúci občas inklinujú.

Mladí ľudia (a nielen oni) potrebujú dôverníkov a oporu mimo svojej rodiny. Tá síce môže byť v pohode, ako to bolo aj v prípade toho chlapca, ale dosť často

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Pod slnkom Jany Shemesh

Silné ženy

Tipy na filmy a seriály

Komentáre, Rodina a vzťahy

Teraz najčítanejšie