Denník N

Ráno s NHL: Keď hráte pri McDavidovi, je ťažké vynikať, Draisaitl to však dokáže

Evan Bouchard (vľavo) a Leon Draisaitl. Foto - TASR/AP
Evan Bouchard (vľavo) a Leon Draisaitl. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

mať v tíme hráča ako Connor McDavid môže často odsunúť zvyšok spoluhráčov do úzadia. Kanaďanova sezóna sa totiž už teraz radí medzi 25 najlepších v histórii a pravdepodobne nebude mať problém prekonať 150-bodovú hranicu. Nič podobné sa nikomu nepodarilo od roku 1996, keď Mario Lemieux zaznamenal až 161 kanadských bodov.

V Edmontone však môže vysoké kariérne maximum dosiahnuť aj Leon Draisaitl. On zatiaľ oproti tímovému kolegovi nazbieral „len“ 112 bodov, no napriek tomu sa mu podarilo dokázať niečo, čím sa zviditeľnil aj popri McDavidovi.

Erik Černák asistoval pri výhre Tampy Bay na ľade Caroliny 4:0. Pre slovenského hokejistu to bol 15. bod v prebiehajúcej sezóne NHL. New York Rangers bez Jaroslava Haláka v bráne zvíťazili doma nad Columbusom 6:2 a dosiahli tretiu výhru za sebou.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Vyrovnal európske legendy

Leon Draisaitl patrí spolu s Timom Stützlem k najvyššie draftovaným hráčom z Nemecka, v roku 2014 si ho Edmonton vybral z tretieho miesta. Už od svojej prvej kompletnej sezóny udivoval nadpriemernou produktivitou. Okrem prirodzenej pozície centra hrával Draisaitl často aj na krídle po boku draftovej jednotky z roku 2015 Connora McDavida.

Postupne však začal dokazovať, že jeho výkony nie sú na špičkovej úrovni len vďaka vynikajúcemu spoluhráčovi. Hovorí o tom zisk

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie