Denník N

Nemám koho voliť a všetci ma štvú

Všetci ma štvú: keď nejdú do politiky, zle je, a keď do politiky idú, je takisto zle. Keď do nej totiž idú, tak do nej idú tí, ktorí by do nej podľa mňa ísť nemali. A keď do nej náhodou idú tí, ktorí by do nej podľa mňa ísť mali, tak nerobia to, čo by podľa mňa mali.

Nech sa na to pozriem hocijako, stále zle.

Logickým riešením by teda bolo, že do politiky pôjdem ja. Mohol by som sa pridať k nejakej strane, lenže ako hovorím, všetci ma štvú. Mohol by som si stranu založiť, lenže ako sa poznám, na tretí deň by som sám so sebou nesúhlasil, na piaty deň by som ohlásil založenie demokratickej platformy a na siedmy deň by som deklaroval odchod, lebo som sám seba naozaj sklamal a na tomto sme sa nedohodli.

Tak sa vraciam k tomu, že by niekto do politiky mal ísť za mňa. A mal by robiť nie to, čo chce on, ale to, čo by som na jeho mieste robil ja, teda keby som na tom jeho mieste bol, čo nie som. A to je zle. Ale je to aj dobre.

Možno ste si všimli, že dosť dobre viem, čo by mali robiť iní ľudia. Viem, čo by mali robiť ľudia, ktorých som volil. Viem, čo by mali robiť ľudia, ktorí by chceli, aby som ich volil.

Hlavne však veľmi dobre viem aj to, čo by

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Voľby 2023

Komentáre

Teraz najčítanejšie