Denník N

Zákony proti ľuďom

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Moc nás vo veľmi krátkom čase núti uveriť, že nepredstaviteľné zlo je normálne a žiaduce. Núti nás vzdať sa základných etických zásad, ktoré každému z nás od detstva vštepovali otec a matka.

Autor je spisovateľ, novinár, scenárista, rozhlasový moderátor a zahraničný agent, ruské orgány ho zaradili na zoznam hľadaných osôb

Zákon je potrebný na ochranu slabých pred zásahmi silných a na kontrolu silných pred pokušením zasahovať proti slabým. Zákon je potrebný na potrestanie zločinca a na zabránenie ďalším zločinom. Aby sa v človeku vykorenilo to najhoršie, a tak umožnilo rozkvet toho najlepšieho.

Desivejší ako zločinec

Nič nie je dôležitejšie a vzácnejšie ako váš život. Váš život patrí len vám a nikomu inému. Nikto nemá právo vám ho vziať. Nikto nemá právo zničiť tých, ktorých milujete. A nikto nemá právo prikázať vám zabiť nevinného človeka.

Ak je prijatý zákon, ktorý mi prikazuje zabíjať nevinných, je mojou povinnosťou tento zákon porušiť. Ak je prijatý zákon, ktorý vyžaduje, aby som kryl vraždy nevinných, je mojou povinnosťou tento zákon tiež porušiť. Ak sa prijme zákon, ktorý mi zakazuje povedať pravdu o tom, že iní zabíjajú nevinných, nikto nemá povinnosť tento zákon dodržiavať.

Nezáleží na tom, či sú vrahovia vojaci našej krajiny. Nezáleží na tom, či plnili rozkazy svojich veliteľov alebo rozkazy hlavného veliteľa. Vojak, ktorý zabije nevinného, je zločinec a je desivejší ako obyčajný zločinec, pretože za ním stojí obrovská organizovaná sila, ktorej obeť nemôže vzdorovať.

Aký je účel článku Trestného zákonníka „O šírení vedome nepravdivých informácií o použití Ozbrojených síl Ruskej federácie“?

Zakázať hovoriť pravdu o vraždách a zverstvách spáchaných našimi vojakmi na ukrajinskom území. O mučení, znásilňovaní, mimosúdnych popravách. Tieto mučenia a znásilnenia sú zdokumentované. Telá s rukami zviazanými za chrbtom bielymi stužkami, ktoré ruskí vojaci nariadili nosiť ukrajinským civilistom, boli exhumované. Toto sú fakty. Už sa to stalo. Pravdu nemožno zakázať. Možno sa ju len snažiť utajiť, aby sa mohlo ďalej zabíjať, mučiť a znásilňovať – beztrestne.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vladimir Putin

Vojna na Ukrajine

Komentáre

Teraz najčítanejšie