Denník N

Školské dvory pre všetkých: bratislavské Staré Mesto minulý týždeň urobilo to čo Rača pred 14 rokmi

Foto - Facebook M. V.
Foto – Facebook M. V.

Bratislava potrebuje viac verejne dostupných športovísk, cestou je aj otváranie školských dvorov. Marek Porvazník z miestneho úradu v Rači vysvetľuje, ako verejne prístupné školské dvory už 14 rokov fungujú v tejto mestskej časti.

Bratislava nemá dostatok verejných športovísk a ihrísk pre mladých, rodiny s deťmi a miestne športové tímy, hovorí koordinátor mládeže v Slovenskom futbalovom zväze (SFZ) Samuel Slovák.

Bývalý futbalový reprezentant si myslí, že je to výsledok nepochopenia kľúčovej roly, ktorú šport hrá v slovenskej spoločnosti. Nedostatočný dôraz štátu na šport ako kultúru národa sa podľa Slováka prejavuje všade, aj na najväčších štadiónoch. Poukazuje na dlhodobo zanedbaný Inter, Pasienky či futbalový štadión v Košiciach.

Bratislava rastie a podľa Slováka nielen nevzniká dosť nových verejných priestorov na šport a hry pre rodiny s deťmi aj dospelých, ale tie existujúce pomaly chátrajú. Slovenské mestá vrátane Bratislavy majú aj v tomto investičný dlh. „Mení sa to pomaly,“ hovorí Slovák.

Hlavné mesto pritom má ihriská, mnohé z nich však patria školám.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie