Denník N

Platiť za voľby? Mnohí by iste zaplatili, ak by už Matovič zmizol z politiky (udalosti týždňa)

Štrasser, Petková, Tódová, Bella a Janček vyberajú udalosť, prešľap, podcenený moment a báseň týždňa.

Ján Štrasser, spisovateľ

Prešľap týždňa

Ak bude našim hokejistom na majstrovstvách sveta trvať vyvážanie puku z našej obrannej tretiny tak dlho, ako trvalo funkcionárom Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodnúť, že Slováci, ktorí hrajú v Putinovej lige, nebudú reprezentovať Slovensko, prehráme 0:7 aj so Šalamúnovými ostrovmi. A šalamúnske – či skôr odporne alibistické – bolo aj zdôvodnenie SZĽH: vraj nie preto naši ľadoví putinkovia nebudú reprezentovať, že ich kluby podporujú vraždenie Ukrajincov, ale „pre pokojný priebeh prípravy a stopercentnú koncentráciu nášho tímu na majstrovstvá sveta“. Piotra Iľjiča Čajkovského budem počúvať aj ďalej, ale Michalom Čajkovským + 7 pohŕdam.

Podcenená udalosť I

Romana Tabák opustila klub Sme rodina a dôvodom je „klamlivý a nelegitímny spôsob, akým prišlo k darovaniu našich migov na Ukrajinu“. Major Terazky z Čiernych barónov by sa jej spýtal: „Povědztě mi, Tabák, čo si představujetě pod takým slovom nelegitímny?“

Podcenená udalosť II

Igor Matovič vyhlásil, že OĽaNO nepôjde do vládnej koalície so stranou, ktorá nesľúbi vyplatenie odmeny 500 eur ľuďom hlasujúcim v jesenných parlamentných voľbách. Pre veľký úspech ešte raz major Terazky:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie