Denník N

Občan v rukách Penty a oligarchov?

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predsedom Maďarského fóra

Fico a Pellegrini tvorili dlhé roky jeden tým. Tvorili ho od čias, keď sa Fico zaručil vlastnou hlavou oligarchom v pozadí. Bolo to v čase, keď strana Smer ešte len vznikala. Na výmenu Fico a spol. pomohli jednotlivým skupinám ovládnuť/zarábať na štáte, a teda na občanoch krajiny. Penta sa úspešne presadila v zdravotníctve aj v energetike. Nominanti Smeru sa sami priznávajú, kde všade oligarchovia zarábali na štáte, priznávajú, ako fungoval systém ,,Náš človek“, ako stáli ľudia v pozadí nad zákonom.

My občania sme zase mali možnosť vidieť, ako celý systém vyústil do brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice. Len preto, že napísal pravdu.

Bolo to obdobie, ktoré zdravo uvažujúci občan nechce naspäť. To však nevyhovuje takým, ako je finančná skupina Penta. Tá si želá návrat Fica a Pellegriniho. Preto mediálna skupina News and Média Holding, ktorú finančná skupina vlastní, rozbehla mediálnu kampaň pre návrat Fica a spol. Vydavateľstvo ovládané finančnou skupinou v náklade jeden milión výtlačkov vydáva špeciálne noviny Plus jeden deň Špeciál a zadarmo ich distribuuje do domácností.

Prostredníctvom týchto už skoro ,,straníckych novín“ stavia do pozitívneho svetla Fica a Pellegriniho. Jediné vysvetlenie, prečo tak koná, je, že si želá návrat uvedených pánov a spol. do vlády.

Koľko takých skupín, ktoré budú chcieť podporiť návrat mafiánskych praktík, sa ešte nájde, momentálne nevieme. Ale s istotou môžeme povedať, že ich bude viac.

Volebná kampaň bude mimoriadne špinavá a nasledujúce voľby budú prelomové. Buď sa krajina a jej občania dostanú do područia finančných skupín, alebo sa dokážeme vymaniť z tejto špiny.

Zároveň musím poznamenať, že predstavitelia súčasnej vládnej koalície svojím výkonom od volieb 2020 značne uľahčili situáciu ficovcom k ich návratu.

Musíme odmietnuť mafiánske praktiky, ako aj chaos. Slovensko potrebuje odborníkov a nie figúrky.

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie