Denník N

Občan v rukách Penty a oligarchov?

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predsedom Maďarského fóra

Fico a Pellegrini tvorili dlhé roky jeden tým. Tvorili ho od čias, keď sa Fico zaručil vlastnou hlavou oligarchom v pozadí. Bolo to v čase, keď strana Smer ešte len vznikala. Na výmenu Fico a spol. pomohli jednotlivým skupinám ovládnuť/zarábať na štáte, a teda na občanoch krajiny. Penta sa úspešne presadila v zdravotníctve aj v energetike. Nominanti Smeru sa sami priznávajú, kde všade oligarchovia zarábali na štáte, priznávajú, ako fungoval systém ,,Náš človek“, ako stáli ľudia v pozadí nad zákonom.

My občania sme zase mali možnosť vidieť, ako celý systém vyústil do brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice. Len preto, že napísal pravdu.

Bolo to obdobie, ktoré zdravo uvažujúci občan nechce naspäť. To však nevyhovuje takým, ako je finančná skupina Penta. Tá si želá návrat Fica a Pellegriniho. Preto mediálna skupina News and Média Holding, ktorú finančná skupina vlastní, rozbehla mediálnu kampaň pre návrat Fica a spol. Vydavateľstvo ovládané finančnou skupinou v náklade jeden milión výtlačkov vydáva špeciálne noviny Plus jeden deň Špeciál a zadarmo ich distribuuje do domácností.

Prostredníctvom týchto už skoro ,,straníckych novín“ stavia do pozitívneho svetla Fica a Pellegriniho. Jediné vysvetlenie, prečo tak koná, je, že si želá návrat uvedených pánov a spol. do vlády.

Koľko takých skupín, ktoré budú chcieť podporiť návrat mafiánskych praktík, sa ešte nájde, momentálne nevieme. Ale s istotou môžeme povedať, že ich bude viac.

Volebná kampaň bude mimoriadne špinavá a nasledujúce voľby budú prelomové. Buď sa krajina a jej občania dostanú do područia finančných skupín, alebo sa dokážeme vymaniť z tejto špiny.

Zároveň musím poznamenať, že predstavitelia súčasnej vládnej koalície svojím výkonom od volieb 2020 značne uľahčili situáciu ficovcom k ich návratu.

Musíme odmietnuť mafiánske praktiky, ako aj chaos. Slovensko potrebuje odborníkov a nie figúrky.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie