Denník N

Ráno s NHL: Krátke okno v dejinách, keď bol dopyt po hokejovom disko albume. Lafleur ho nahral, hoci nevedel spievať

Dobré ráno,

hokejisti Bostonu Bruins zažívajú mimoriadnu sezónu, ktorá sa zaradí k najlepším v histórii. Ani oni však nedokázali prekonať legendárny Montreal Canadiens z druhej polovice sedemdesiatych rokov.

Tento tím je štatisticky aj podľa mnohých expertov najlepší v dejinách, víťazil dokonca častejšie ako Edmonton s Waynom Gretzkým v 80. rokoch. Za Montreal vtedy hrali desiati budúci členovia Siene slávy a najväčšou hviezdou bol Guy Lafleur.

Lafleur bol najlepším hráčom na svete v ére po Bobbym Orrovi a pred Gretzkým. Túžili sa s ním vtedy stretávať aj hollywoodske hviezdy a jeho tvár bola v Kanade na mnohých produktoch od javorového sirupu až po parfumy.

Jeho šesť najlepších sezón prišlo v rovnakom období, keď zažil svoj krátky zlatý vek aj hudobný žáner disko. Výsledkom tých čias je Lafleurov bizarný hokejový disko album, hoci tento hokejista nevedel spievať.

Zo Slovákov v noci asistoval Tomáš Tatar a skóroval Miloš Kelemen. Jeho gól sa spustí po kliknutí na video:

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.

Každú nedeľu sa budeme v Ráne s NHL venovať jednému významnému momentu z histórie najlepšej ligy sveta, ktorý navždy zmenil svetový hokej.


Lafleurova sláva dokonca pomohla bývalému hokejistovi Slovana Bratislava Eliezerovi Sherbatovovi pri emigrácii do Kanady.

„Rodičia chceli emigrovať z Izraela do Kanady a imigračný úradník sa môjho otca pýtal, aký majú dôvod. Otec ukázal na mňa a povedal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie