Denník N

30 najsmiešnejších udalostí marca: Ako sa bozkávať na diaľku a čo robí Andrew Tate v noci

Mačky alebo munícia? V Nórsku ide o všetko. Ilustrácia - TB s Midjourney
Mačky alebo munícia? V Nórsku ide o všetko. Ilustrácia – TB s Midjourney

V podcaste Denníka N Toto vystrihneme každý týždeň žartujeme o udalostiach, ktoré sú smiešne. Tu je výber 30 marcových.

1. V dôsledku náboženského a politického sporu platí v Libanone momentálne naraz letný aj zimný čas. Úradujúci premiér tento rok výnimočne rozhodol, že zavedenie letného času odloží, ale mnohí sa rozhodnutím odmietajú riadiť.

2. Muž v Brne zaútočil na predavačku v oddelení studených pokrmov preto, lebo rezeň, ktorý si kúpil, bol studený. Predavačka sa neúspešne snažila obhajovať argumentom, že jedlá v oddelení studenej kuchyne sú určené na to, aby si ich zákazníci mohli zohriať doma.

3. Bývalí bojovníci Talibanu v Afganistane, ktorí sú dnes vo vláde, sa sťažujú na únavnosť kancelárskej práce a chýba im džihád, zistili v prieskume miestni analytici z organizácie Afghanistan Analysts Network. Viacerí bývalí bojovníci sa zvlášť sťažovali na to, že ak neprídu do práce, nedostanú za daný deň výplatu.

4. Regionálny politik zastupujúci ruskú komunistickú stranu v Samare sa postaví pred súd za to, že počúval prejav Vladimira Putina a mal pri tom na ušiach zavesené špagety. Obvinený bude z hanobenia ozbrojených síl. Vešať rezance na uši je ruská fráza podobná našej „ťahať niekoho za nos“.

5. Vedci z univerzity v Essexe zistili, že v rozpore s tradičnými mýtmi drogy a alkohol vôbec nezvyšujú u ľudí kreativitu.

6. Rodič v americkom Utahu oficiálne žiada o zákaz používania biblie pri výučbe v školách, pretože obsahuje pornografiu. „Je tam incest, onanizmus, beštializmus, prostitúcia, poškodzovanie genitálií, orálny sex, vibrátory, znásilnenia aj vraždy detí,” uviedol znepokojený rodič.

7. Nórsky výrobca munície Nammo, ktorý je jeden z najväčších producentov v Európe,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Toto vystrihneme

Svet

Teraz najčítanejšie