Denník N

Ráno s NHL: Klubovým rekordérom je už v 23 rokoch. Najťažšie veci u neho vyzerajú jednoducho, tvrdí o Robertsonovi tréner

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

ešte pred necelými 3 rokmi Jason Robertson bojoval o miesto v zostave Dallasu Stars a sezónu 2019/20 odohral celú na farme v tíme Texas Stars.

Postupne sa však 23-ročný Američan prepracoval do prvého tímu a dnes je už suverénnym lídrom produktivity v tíme bojujúcom o prvenstvo v Západnej konferencii.

Dallasu na zisk takého hráča stačil iba jeden výber v druhom kole draftu pred 6 rokmi.

Hokejista Tomáš Tatar mal dva mínusové body v NHL pri prehre New Jersey vo Winnipegu 1:6.

Ráno s NHL je článok, v ktorom sa každý deň venujeme jednej téme z najlepšej hokejovej ligy na svete a prinášame krátky súhrn nočného diania.


Problémové korčuľovanie

Asi najviac sa pochybovalo o Robertsonovom korčuľovaní. Už po drafte v roku 2017, keď si ho Stars vybrali z 39. miesta, sa objavovali otázky, či budú jeho korčuliarske schopnosti na NHL stačiť.

„Je to silný krídelník, ktorý dáva veľa gólov a má solídnu hru v defenzíve. Čo však odrádza skautov, je jeho korčuľovanie,“ písalo sa v jednej zo skautingových správ o Robertsonovi pred 6 rokmi.

Rodák z Kalifornie musel ešte pred svojou druhou sezónou v NHL odpovedať na otázky týkajúce sa jeho údajnej najväčšej slabiny.

„Na korčuľovaní môžete, samozrejme, pracovať stále. Nebudem však klamať, ak poviem, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Ráno s NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie