Denník N

Na Messiho v PSG pískali. Kam odíde? Odmietol ponuku na milión denne a Xavi volá po poslednom tanci

Kde bude Lionel Messi hrať po tejto sezóne? Foto - TASR/AP
Kde bude Lionel Messi hrať po tejto sezóne? Foto – TASR/AP

Denník N sa rozprával s expertmi z Miami, Paríža aj zo Španielska, aby zodpovedal veľkú otázku súčasného futbalu. Kde bude od budúcej sezóny hrať najlepší futbalista na svete?

Na začiatku druhej sezóny v PSG hral oveľa lepšie ako počas prvej. Lionel Messi dal gól hneď v prvom súťažnom zápase za klub, v prvých 12 súťažných zápasoch dal 8 gólov a na ďalších 8 prihral.

Paríž hral sympatickejšie, zbavil sa viacerých hviezdnych hráčov, naopak, získal niekoľko talentovaných mladíkov. V klube hovorili o novom športovom projekte, prišiel francúzsky tréner Christophe Galtier.

PSG mal taktiku a Messi s Neymarom a Kylianom Mbappém boli jej hlavou aj pätou. Messi potom vyhral s Argentínou titul majstrov sveta, stal sa najlepším futbalistom turnaja a neskôr aj na svete. Dnes?

Z Paríža zaznieva, že v klube ho napriek vyhláseniam nechcú, v Barcelone si ho len tak dovoliť nemôžu, a tak sa pokojne môže stať, že si bude vyberať medzi dvomi variantmi: najväčším kontraktom v histórii futbalu alebo cestou za slnkom a Davidom Beckhamom do USA.

Denník N sa o týchto variantoch rozprával s expertmi z Miami, Paríža aj zo Španielska.

V texte sa okrem iného dočítate:

  • prečo by sa podľa expertov malo skončiť spojenie Lionel Messi a PSG;
  • koľko Messiho dresov sa predalo v PSG tesne po prestupe;
  • akú ponuku má Lionel Messi v Saudskej Arábii a prečo sa o nej hovorí ako o najväčšej v histórii futbalu;
  • čím by sa mohol Messi nechať zlákať do USA a prečo by potenciálna ponuka od Inter Miami mohla byť nebezpečná pre MLS;
  • ako blízko má Messi k prestupu do FC Barcelona.

Katar ani Messi už takto pokračovať nechcú

Na začiatku roka, keď sa Lionel Messi vrátil z víťazného šampionátu v Katare, bol veľmi blízko k podpisu novej zmluvy s PSG. Hovorilo sa len o ňom, klub to chcel využiť a poistiť si hviezdu klubu, ktorej kontrakt sa končí na konci tejto sezóny v lete.

Šéf PSG Násir Al-Chelajfí, známy ako puntičkár dbajúci na detaily, bol dokonca aj v Katare na finále, kde sledoval svojho hráča, ako zdvihol slávnu trofej nad hlavu.

Nestalo sa. Dnes 35-ročný Messi nie je presvedčený o smerovaní PSG, neustále žiadal informácie o športovom projekte. Peniaze vraj nie sú problém. V súčasnosti platí zmluva na 30 miliónov eur, čo mu garantuje plat na úrovni 625-tisíc eur za týždeň. Messi a jeho zástupcovia, najmä jeho otec Jorge, sa stretli viackrát so športovým riaditeľom Luisom Camposom a žiadali od neho uistenia.

Zostane Neymar? Mbappé? Ako bude vyzerať káder na budúcu sezónu? Bude sa ďalej vyhadzovať a prídu mladí hráči? Zostane tréner Galtier?

Kľúčové otázky, ktoré však Campos nevedel zodpovedať. Dôvod? Klub v minulom lete

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Ligue 1

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie