Denník N

Vyhýbal sa policajtom a zatajovalo ho aj jeho okolie. Obvinený advokát Puškár ostáva vo väzbe

Adama Puškára, obvineného z vraždy Daniela Tupého, previezli zo súdu do väzby v tejto dodávke. Foto – TASR
Adama Puškára, obvineného z vraždy Daniela Tupého, previezli zo súdu do väzby v tejto dodávke. Foto – TASR

(Aktualizované 10:45 o rozhodnutie krajského súdu) Bratislavský advokát Adam Puškár je obvinený z vraždy študenta Daniela Tupého spred 18 rokov. Sudca pre prípravné konanie Ján Golian rozhodol o jeho väzbe pred vyše dvomi týždňami. Krajský súd ho ponechal vo väzbe.

Obvinený advokát Adam Puškár si väzbu privodil aj vlastným správaním – ovplyvňoval koncipientku aj svoju manželku. Vyplýva to z rozhodnutia sudcu pre prípravné konanie Jána Goliana z petržalského súdu.

Puškár, ktorý je obvinený z vraždy študenta Daniela Tupého, je vo väzbe už zhruba dva týždne. Krajský súd v Bratislave rozhodol na neverejnom zasadnutí, že vo väzbe zostane. Senát krajského súdu zmenil rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie, a to tak, že Puškára vzal do útekovej väzby. Rozhodnutie je právoplatné.

Sudca Golian o väzbe pre Puškára nezapochyboval. Ako už upozornila televízia Markíza, advokát sa zatajoval pred policajtmi, v čom mu pomáhala manželka aj koncipientka.

Sudca pre prípravné konanie zároveň konštatoval dôvodnosť Puškárovho stíhania. O tom, že bol 4. novembra 2005 na mieste činu na Tyršovom nábreží, nie sú pochybnosti. Priznal to i obvinený advokát.

Puškár tam prišiel s partiou neonacistov, ktorá si na petržalský breh Dunaja išla „buchnúť“. Chceli sa „len“ pobiť, tak ako to v piatky večer robievali pravidelne. Tentoraz sa to však skončilo vraždou 21-ročného študenta filozofie. Daniela Tupého jeho vrah dobodal.

Vyšetrovateľ je presvedčený, že tým vrahom bol v tom čase 22-ročný študent práva Puškár.

Sudca mu neuveril

Sudca Golian si pri rozhodovaní o väzbe všimol, že Puškárova manželka policajtom neraz klamala o tom,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Daniela Tupého

Slovensko

Teraz najčítanejšie