Denník N

Guardiolu zápas s Bayernom emočne vyčerpal, City zápas ovládli v netradičnom rozostavení

Tréner Manchestru City Pep Guardiola počas zápasu s Bayernom Mníchov. Foto - TASR/AP
Tréner Manchestru City Pep Guardiola počas zápasu s Bayernom Mníchov. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Manchester City doma zvíťazil nad Bayernom Mníchov presvedčivo 3:0. Trénerovi City Pepovi Guardiolovi proti jeho rivalovi Thomasovi Tuchelovi tentoraz skvele vyšla taktika. City potrestalo chyby Bayernu, ktorý sa však ešte pred odvetou nevzdáva.

V druhom štvrťfinále milánsky Inter vyhral na ihrisku Benficy 2:0, góly strelili Nicolò Barella a Romelu Lukaku. Milan Škriniar pre zranenie chrbta znova nebol ani na lavičke.

Zostrihy nájdete na webe UEFA, na ktorom sa stačí zaregistrovať.

Súhrn diania prinášame vždy ráno po každom vyraďovacom zápase Ligy majstrov. Odoberať ho môžete aj e-mailom.


V taktickej bitke zvíťazil Pep Guardiola. Jeho Manchester City doma v prvom štvrťfinálovom dueli s Bayernom Mníchov vyhral 3:0 a dá sa povedať, že jeho výkon jednoznačne ukázal, ako Guardiola chce ísť v tejto sezóne po „treble“.

Osemnásť dní pred zápasom so City sa Bayern rozhodol zmeniť trénera: Juliana Nagelsmanna nahradil Thomas Tuchel, ktorého sa na jeseň zbavila Chelsea. Tuchel prišiel aj preto, aby zvýšil šance Bayernu v závere sezóny. Jeho vzájomná minulosť s Guardiolom vraj tiež prispela k tomu, že ho Bayern chcel.

V sezóne 2020/2021 ešte ako tréner Chelsea Guardiolu porazil trikrát po sebe vrátane tej najkrutejšej prehry vo finále Ligy majstrov. Keď bol Tuchel ešte mladým talentovaným trénerom, Guardiola sa s ním párkrát stretol na večeri a rozprávali sa o taktike.

Guardiola síce súťaž vyhral dvakrát s Barcelonou (v rokoch 2009 a 2011), ale s Manchestrom City sa mu to nepodarilo nikdy. City neovládlo Ligu majstrov ani raz v klubovej histórii a toto je už jeho siedmy pokus pod vedením Guardiolu.

A ten teraz znova narazil na Tuchela. Pred zápasom však

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie