Denník N

Rezníkovým dcéram platil za štúdium v zahraničí obžalovaný Kuba z kauzy Dobytkár

Jaroslav Rezník a univerzity jeho dvoch dcér. Foto - TASR
Jaroslav Rezník a univerzity jeho dvoch dcér. Foto – TASR

Majiteľ agentúry Roko obžalovaný v kauze Dobytkár poslal zhruba 200-tisíc eur na výdavky spojené so štúdiom dcér Jaroslava Rezníka. Bývalý riaditeľ RTVS to priznáva a tvrdí, že peniaze mu vracal v hotovosti.

Podnikateľ Peter Kuba, ktorý je obžalovaný z prania špinavých peňazí, roky posielal peniaze na štúdium dcér bývalého riaditeľa verejnoprávnej televízie Jaroslava Rezníka. Denník N má k dispozícii dokumenty, ktoré tieto platby preukazujú.

Z nich vyplýva, že v rokoch 2015 až 2020 poslal Kuba na náklady spojené so štúdiom Rezníkových dcér vo Veľkej Británii a v Spojených štátoch amerických zhruba 200-tisíc eur.

Kuba platby odmietol vysvetliť. Rezník priznáva, že podnikateľ peniaze pre jeho dcéry cez bankový účet posielal, no tvrdí, že on mu ich potom v hotovosti vracal.

Podnikateľa spája s bývalým riaditeľom Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) nielen zmienka v spise Gorila, ale aj fakt, že Kubova reklamná agentúra Roko minimálne pätnásť rokov spolupracovala s verejnoprávnymi médiami, ktoré Rezník v tom čase riadil.

Agentúru Roko ešte v 90. rokoch zakladali Kamil Peteraj a Michal Gučík, darilo sa jej za vlád HZDS aj Smeru. Jaroslav Rezník sa dostal do vedenia verejnoprávnych médií za vlád týchto dvoch strán.

Rezník: Začalo sa to, keď som urobil chybu v čísle účtu

Jaroslav Rezník hovorí, že s Petrom Kubom sa pozná asi od roku 2000, teda od čias, keď viedol Slovenský rozhlas. Zoznámili sa na letnej olympiáde v Sydney, kde agentúra Roko prevádzkovala Slovenský dom.

„Chodieval som na obedy do reštaurácie Pohoda, kde sme si raz za dva týždne dali obed a porozprávali sa,“ povedal bývalý riaditeľ RTVS. Reštaurácia Pohoda bola v Bratislave na Majakovského ulici, vedľa sídla Kubovej agentúry Roko.

Podľa Rezníka neboli rodinní známi a Kuba nepoznal jeho dcéry. Ako teda vysvetľuje, že posielal peniaze na ich štúdium?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kauza Dobytkár

Slovensko

Teraz najčítanejšie