Denník N

Najskôr vybrali miesta, potom k nim vymysleli historky. Vydajte sa po stopách Járu Cimrmana

Foto – Česká televize
Foto – Česká televize

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Česká televízia uvedie v stredu 3. mája šesťdielny cestopisný seriál Stopy Járy Cimrmana. Jeho tvorcovia si s formátom poradili s humorom sebe vlastným.

Asi by aj oni súhlasili, že o tom, či si najväčší Čech túto pozornosť zaslúži, môžeme viesť spory, môžeme s tým nesúhlasiť, ale to je tak všetko, čo s tým môžeme robiť.

Nie je tajomstvom, že český národ si svoje veľké osobnosti váži, a to ani nemusia existovať. Práve Járu Cimrmana si fanúšikovia obľúbili tak, že jeho meno začali spájať s najrôznejšími miestami.

Niekde bol podľa nich videný naposledy, inde napísal svoje divadelné hry alebo sa tam nachádza zbierka jeho zaujímavých predmetov.

Objavovali popri nakrúcaní

A ako to všetko vzniklo? Režisér Patrik Ulrich túžil osláviť dielo Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka, ktoré od detstva miloval.

Pri tvorbe dokumentu Štace Miloňa Čepelku spolu narazili na otázku, ako sa premenila scéna za päťdesiatpäť rokov. Čepelka na ňu odpovedal, že už sa nemôžu tešiť na nové veci a rád by znova zažil nejaký profesijný impulz.

Mladému režisérovi to nedalo a

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Divadlo a tanec

Filmy

Kultúra

Teraz najčítanejšie