Denník N

Obvinený advokát sa pýta sudcov, ako si môžu byť istí, že Daniela Tupého zabil on a nie kľúčový svedok

Adama Puškára, obvineného z vraždy Daniela Tupého, previezli zo súdu do väzby v tejto dodávke. Foto – TASR
Adama Puškára, obvineného z vraždy Daniela Tupého, previezli zo súdu do väzby v tejto dodávke. Foto – TASR

Adam Puškár spochybňuje svoju vinu v prípade vraždy študenta. Senát Krajského súdu v Bratislave mu odkázal, že do väzby sa dostal vlastným správaním.

Advokát Adam Puškár, obvinený z vraždy študenta Daniela Tupého, sa pred týždňom pokúšal presvedčiť Krajský súd v Bratislave, že nie je žiadny dôvod na jeho väzbu.

Na spochybnenie svojej viny využil fakt, že neexistuje jednoznačný dôkaz o tom, že by niekto pred osemnástimi rokmi videl, ako s nožom v ruke bodá študenta Daniela Tupého. Naopak, pozornosť obrátil na kľúčového svedka, svojho bývalého kamaráta.

Ten vyšetrovateľom opísal okolnosti, za akých začiatkom novembra 2005 vtedy 21-ročný študent filozofie na Tyršovom nábreží zomrel. Puškár priznal, že v čase vraždy na mieste činu bol. To však podľa neho neznamená, že aj vraždil, a svedka spochybňuje.

O tom, že Puškár bude stíhaný vo väzbe, rozhodol ešte koncom marca sudca pre prípravné konanie Ján Golian z Okresného súdu Bratislava V. Senát krajského súdu predsedu Karola Kováča, sudkyne Zuzany Molnárovej a sudcu Erika Tomusa pred týždňom povedal, že obvinený advokát do väzby patrí.

Puškárovi sa senát nepodarilo presvedčiť, že by jeho obvinenie bolo predčasné. Naopak, po preštudovaní spisového materiálu sudcovia krajského súdu skonštatovali, že „doposiaľ zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že skutok, pre ktorý sa vedie trestné stíhanie voči obvinenému, sa stal, vykazuje znaky vyššie uvedeného trestného činu a existuje dôvodné podozrenie, že tento skutok spáchal obvinený“.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vražda Daniela Tupého

Slovensko

Teraz najčítanejšie