Denník N

Čakal pol roka na správny klub, ale v Bayerne to zatiaľ nefunguje. Z Tuchela si uťahujú aj satirické weby

Thomas Tuchel. Foto - TASR/AP
Thomas Tuchel. Foto – TASR/AP

Dobré ráno,

Manchester City bude podľa očakávaní aj naďalej snívať o prvej trofeji v Lige majstrov, keď mu vo štvrťfinálovej odvete stačila na Bayern aj remíza 1:1. Po jasnom triumfe 3:0 z domáceho zápasu sa tak tím Pepa Guardiolu predstaví v semifinále najprestížnejšej klubovej súťaže.

V dvojzápase uspel Inter Miláno ešte stále bez zraneného slovenského reprezentanta Milana Škriniara. Po víťazstve 2:0 v Lisabone remizoval s Benficou doma (3:3) a v semifinále tak uvidíme milánske derby – AC a Inter. Inter Miláno sa do semifinále Ligy majstrov kvalifikoval prvýkrát od roku 2010. Vtedy legendárny tím pod vedením Josého Mourinha súťaž vyhral.

[ Futbal a politika vždy boli aj budú úzko späté. Aktivujte si newsletter Ofsajd, v ktorom Lukáš Vráblik každú sobotu píše o prepojení futbalu so spoločenským dianím. ]

Zostrihy nájdete na webe UEFA, na ktorom sa stačí zaregistrovať.

Súhrn diania prinášame vždy ráno po každom vyraďovacom zápase Ligy majstrov. Odoberať ho môžete aj e-mailom.


„Získať všetky trofeje je stále možné. Nemáme však veľa času, takže bude záležať na každom detaile. No viem, čo musíme urobiť, aby sme uspeli, a veľmi sa na to teším. Na ničom inom ako na všetkých súťažiach nezáleží.“

Tieto slová predniesol 25. marca Thomas Tuchel, keď bol predstavený ako nový tréner Bayernu Mníchov. Jeho predchodcu Juliana Nagelsmanna vedenie pomerne prekvapujúco prepustilo, pretože najmä po svetovom šampionáte nevidelo pekný futbal ani presvedčivé výsledky.

Dnes? Sme presne 26 dní po onej citovanej tlačovej konferencii a Bayern je v hre už len o jednu trofej. A aj v jej prípade sa ešte bude musieť obracať. Čo sa to stalo s jedným z najlepších trénerov na svete, keď si z neho uťahujú satirické weby a hviezdy klubu si dávajú na tréningu päsťou?

Smutný začiatok v Bayerne

Sadio Mané udrel do tváre spoluhráča

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga majstrov

Súhrn Ligy majstrov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie