Denník N

K Demokratom sa pridávajú Šeliga a Žitňanská. Keby sa všetci dobrí stiahli, zostali by len zlí, vysvetlil Šeliga

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Juraj Šeliga a Jana Žitňanská povedali, že strana Za ľudí sa zmenila. Odišli, lebo odmietali zbližovanie sa s hnutím OĽaNO Igora Matoviča.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Do novej strany Demokrati povereného premiéra Eduarda Hegera vstupujú poslanci Juraj Šeliga a Jana Žitňanská. Do parlamentu sa dostali za stranu Za ľudí, ktorú založil Andrej Kiska.

V roku 2020 patrili k najvýraznejším tváram novej strany. Boli na treťom a štvrtom mieste kandidátky a po Kiskovi a Veronike Remišovej získali najviac preferenčných hlasov. Len si vymenili poradie: trojka kandidátky Šeliga získal vyše 37-tisíc krúžkov, štvorka Žitňanská vyše 50-tisíc. Zo strany Za ľudí vystúpili 3. apríla.

Prestup k Demokratom oznámili na tlačovej konferencii spolu s Eduardom Hegerom a ďalšími politikmi strany. Premiér predstavil Janu Žitňanskú ako odborníčku na pomoc slabším, Šeligu ako posilu pre oblasť spravodlivosti, právneho štátu a prokuratúru.

„Teším sa tomu, že sme rady Demokratov rozšírili o významnú posilu v oblasti pomoci slabším. A kto sledujete Juraja Šeligu v parlamente, viete, že na tom, kto chce ohýbať spravodlivosť, nenechá nitku suchú,“ povedal Heger, keď ohlasoval vstup politikov.

Video: Tlačová konferencia strany Demokrati

Šeliga: Nie sme bezchybní

Juraj Šeliga na tlačovej konferencii povedal, že posledné dva-tri týždne premýšľal o tom, že z politiky odíde. „Ale jeden známy mi povedal starú pravdu – keď sa stiahnu všetci dobrí ľudia, zostanú tam len tí zlí.“

Motiváciou na to, aby zostal v politike, je pre Šeligu predseda

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Demokrati

Eduard Heger

Hegerova vláda

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie