Denník N

Ďalší blázon, čo si dával posielať úplatok na svoj účet (udalosti týždňa)

Štrasser, Petková, Tódová a Janček vyberajú udalosť, prešľap, podcenený moment, citát a báseň týždňa.

Ján Štrasser, spisovateľ

Udalosť týždňa

Poverená ministerka kultúry Milanová vymenovala za generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla Mateja Drličku. Fajn! Ministerka tým fakticky priznala, že vlani v októbri odvolaním Drličku urobila chybu. A práve to z tejto záležitosti robí udalosť – priznať si chybu je niečo, čo sa v OĽaNO naozaj nenosí.

Prešľap týždňa I

Opozičného politika Vladimíra Kara-Murzu za jeho kritiku vojny proti Ukrajine odsúdil ruský súd na 25 rokov väzenia. Pod rozsudkom sú neviditeľným, no zreteľne čitateľným písmom podpísaní Josif Stalin a Vladimir Putin. Toho prvého nechali jeho najbližší súdruhovia zomrieť vo vlastnom moči.

Prešľap týždňa II

Súdruh Blanár sa v televízii posťažoval, že prezidentka vodí zahraničné návštevy na Zámockú ulicu vzdať úctu obetiam z LGBTI+ komunity namiesto toho, aby ich vzala na Slavín. Na Slavín? Neviem, kde sa berie v súdruhovi Blanárovi táto ideologická úchylka, keďže podľa pokynu súdruha Ficoblahu sa treba chodiť klaňať do Moskvy – do mauzólea tovariščovi Leninovi a do Kremľa supertovariščovi Putinovi.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Udalosti týždňa

Slovensko

Teraz najčítanejšie