Denník N

My štyria na pive

Sedem predsedov nie je velenie, ale anarchia. Dokážte, že obrana demokratickej budúcnosti našej krajiny je pre vás viac ako predsednícka stolička.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Autor je spisovateľ, prekladateľ a bývalý diplomat

Sám som už párkrát písal o Ficovi a jeho bezcharakternom pokrytectve, ktoré niektorí vydávajú za jeho politickú chytrosť. V máji 2023 to už nemá zmysel. Je to podobné, akoby ukrajinská vláda meditovala pol roka pred ruskou inváziou o Putinovi – napadne nás? nenapadne? – a ďalej než po meditáciu sa nedostala. Ukrajinská vláda totiž včas pochopila to, čo zrejme nechápu niektorí politickí predstavitelia prozápadnodemokratického tábora na Slovensku, teda že meditácie nepomôžu, pomôže len príprava na vojnu.

​Lebo Fico ide do vojny. Tu už nemá zmysel o ničom špekulovať. Dokonca ani o tom, či je Pellegrini náš spojenec. Nie je, je to zbabelec. Z dôvodu, ktorý je o to smiešnejší, o čo je trápnejší, dal expresne odpáliť na orbitu politického zabudnutia Petra Kmeca, jedného z mála príčetných zo svojho okolia. A nikto nevie – ani sám Pellegrini –, čo ešte naňho rodná strana pred voľbami vytiahne. Treba sa teda pripraviť na vojnu. Ako sa pripravili Ukrajinci. Lebo vojna to bude, zabudnite na férový politický zápas. Kaliňák sa už teraz neštíti obrážať tie najobskúrnejšie antisemitské a protizápadné youtubové vysielania  a hrkútať si s chlapíkom, na ktorého je vydaný európsky zatykač a ktorý nosí policajný náramok. Len aby sa nezabudlo: Kaliňák je, prosím pekne,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Voľby 2023

Komentáre

Teraz najčítanejšie