Denník N

Divné, vravel tréner Košíc o rozhodnutiach, ktoré pomohli Zvolenu k výhre. Deje sa to aj v NHL, dodal

Foto – TASR
Foto – TASR

Hokejovému finále medzi Zvolenom a Košicami fanúšikovia vyčítali, že je príliš zviazané taktikou, čo platilo aj v prvej tretine štvrtého zápasu. Nie je prekvapením, že sa skončila výsledkom 0:0.

Na začiatku druhej tretiny sa však obraz hry zásadne zmenil a od toho momentu sa hral vo Zvolene atraktívny hokej. Domáci vďaka najlepšiemu finálovému výkonu porazili Košice 5:2 a stav série znížili zo svojho pohľadu na 1:3.

„Rýchlosť a organizácia našej hry bola výborná, som rád, že konečne chalanom padlo viac gólov,“ hovoril po zápase tréner víťazného tímu Peter Oremus. Jeho zverencom v piatok tlieskal plný štadión, kým ešte vo štvrtok bolo pár miest voľných.

Kanadský tréner Košíc Dan Ceman mal po stretnutí pocit, že zásadná bola už úvodná časť, hoci v nej nepadli góly. „Nehrali sme na takej úrovni ako oni,“ hovoril. Zároveň naznačil, že rozhodcovia v prvej časti rozhodovali inak ako po zvyšok zápasu.

Práve spomínané rozhodnutia viedli k prvému gólu Zvolena a takisto k prerušeniu desaťzápasového čakania na gól v presilovke.

Domáci tím zaujal aj dvoma gólmi v priebehu 11 sekúnd; oba padli pri hre štyroch proti štyrom, na čo Košice reagovali výmenou brankárov. Doteraz v play-off neporazeného Dominika Riečického nahradil Jaroslav Janus. „Snažili sme sa len otočiť dynamiku [zápasu],“ vysvetľoval košický tréner zámer, ktorý napokon nepriniesol želaný výsledok.

Piaty zápas sa hrá v nedeľu od 18.00 v košickej Steel Aréne, domáci tím môže rozhodnúť o titule.

Po 10 zápasoch

Najdôležitejšie momenty úvodnej tretiny prišli v jej závere, keď rozhodcovia v priebehu necelých dvoch minút vylúčili hneď troch košických hráčov. Tréner Košíc mal proti verdiktom výhrady. „Bolo tam niekoľko divných

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Hokejová extraliga

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie