Denník N

SaS mení hru so starým lídrom, Sulík zostáva predsedom: Zjavne ešte nenastal čas

Foto - TASR
Foto – TASR

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

  • Richard Sulík dostal na kongrese 140 zo 176 hlasov delegátov.
  • Za ďalšiu podpredsedníčku navrhne Janu Bittó Cigánikovú.
  • Kandidátku povedie on, nasledujú Gröhling, Bittó Cigániková a Kolíková.
  • Kandidátom na ministra zdravotníctva bude Tomáš Szalay.
  • Ivan Korčok napriek pozvaniu na kongres SaS neprišiel.

Richard Sulík vyzeral po voľbách spokojne, žartoval a na väčšinu novinárskych otázok odpovedal, že Saska ide vyhrať voľby. Na poznámku, že sa ani piaty raz nenašiel protikandidát, ktorý by mal aspoň porovnateľný výtlak, zareagoval, že ho to neznepokojuje.

„Protikandidát sa nájde, nebojte sa. Zjavne ešte nenastal čas. On sa nájde. Načo by tu mal byť v zálohe toľko rokov, keď som tu bol doteraz ja?“ hovoril Sulík.

SaS nechcela pred blížiacimi sa voľbami nič meniť, hoci do nich ide s heslom „Meníme hru“. V strane tak výrazne zviazanej so Sulíkom sa doteraz takmer všetky snahy o názorovú oponentúru skončili odchodom kritikov.

„Sulík je zároveň problémom aj prednosťou… Prečo otec zakladateľ nerozlišuje medzi Geissovcami a Zelenským, Babišom a Pavlom? Prečo má silný predseda taký slabý cit pre situáciu?“ opýtal sa na sobotňajšom kongrese v Jasnej hosť Štefan Hríb.

Neznámi protikandidáti a bez Korčoka

Tendenciu udržať status quo na čele strany naznačovali už zverejnené nominácie na post predsedu a aj komentáre saskárov pred hlasovaním. Peter Pacek to vraj myslí so súbojom o post predsedu vážne, povedal jeden zo stálych členov SaS. Druhého z Trenčína pozná vraj „len tak“. To je ako? Vie, že existuje.

„Určite ich nikto nedonútil kandidovať, ak sa pýtate na toto,“ preventívne vyvracal nevypovedané ďalší.

Audítor a predseda revíznej komisie Peter Pacek sa dva razy z nezvoliteľných miest na kandidátke nedostal do parlamentu, nevyjadroval sa k zásadným otázkam fungovania štátu a nereprezentoval stranu ani vo verejných diskusiách. Prečo sa rozhodol kandidovať? „Lebo.“

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Reforma nemocníc

Richard Sulík

SaS

Voľby 2023

Slovensko

Teraz najčítanejšie