Denník N

Jej meno sa nevyslovuje, ale jej nemocnica nám možno raz zachráni život

Foto N - Tomáš Hrivňák
Foto N – Tomáš Hrivňák

Tisíckam občanov odkázaných na služby štátu – starým, osamelým, hendikepovaným, jednorodičom či rodičom s viacerými deťmi – nemá kto pomôcť.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Jednou z odvekých morálnych dilem spotrebiteľa je výber firiem, ktoré svojimi nákupmi podporuje. Voľakedy sme riešili, či čerpať benzín na pumpe s logom mušle, či kupovať kozmetiku testovanú na zvieratách, jesť v „Mekáči“. Niekto rieši dokonca aj výber banky a črtá sa nám nová morálna dilema – výber nemocnice.

Po synovom páde vyrážame ráno o ôsmej za najbližším traumatológom. Z Pezinka do Modry je to len sedem kilometrov, no viem, že traumatológ je síce v Modre, ale röntgen v Pezinku. Treba teda ísť z Pezinka do Modry po žiadanku, z Modry do Pezinka po snímku a z Pezinka späť do Modry s výsledkami. Vonku leje, no my máme našťastie auto, v práci si môžem zobrať voľno, a ak všetko pôjde hladko, otočíme to za hodinu-dve. Lekár, pravdaže, práve neordinuje, no vraj je lekár aj v Senci a z Modry do Senca je to len 20 kilometrov. V Senci zisťujeme, že lekár ordinuje

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Komentáre

Teraz najčítanejšie