Denník N

Nakrúcajú si presuny vojenskej techniky, zábery zo Slovenska posielajú aj Rusom

Na sociálnych sieťach sa v posledných týždňoch objavili viaceré amatérske zábery presunov britských húfnic cez Slovensko.
Na sociálnych sieťach sa v posledných týždňoch objavili viaceré amatérske zábery presunov britských húfnic cez Slovensko.

Informátori zásobujú internetové kanály videami, ktoré zachytávajú presuny západných zbraní určených pre Ukrajinu. Ministerstvo obrany hovorí, že vojenská tajná služba sleduje aj konanie, ktoré ohrozuje bezpečnosť Slovenska.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Počas veľkonočných sviatkov zverejnil ruský telegramový kanál Rybar, ktorý podporuje vojenskú agresiu Vladimira Putina, príspevok o Slovensku. Ukázal na mape priemyselný areál na východe Slovenska, kam sa podľa jeho slovenských informátorov zvážajú britské samohybné húfnice AS-90.

„Možno práve tu sa vykonávajú kontrolné práce na zbraniach západnej výroby pred ich konečným presunom na Ukrajinu,“ napísal kanál s viac než miliónom sledovateľov.

Informácie doložil amatérskymi fotkami, ktoré zachytávajú presun troch zakrytých húfnic cez jednu z cestných križovatiek.

Je to príklad aktivity, ktorú slovenské ministerstvo obrany označuje za

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Slovensko

Teraz najčítanejšie