Denník N

Kríza v Bayerne: Tuchel mal zachrániť sezónu, no prišli prehry aj potýčka medzi hráčmi. Nemáme energiu, priznáva

Krídlo Bayernu Mníchov Kingsley Coman. Foto - TASR/AP
Krídlo Bayernu Mníchov Kingsley Coman. Foto – TASR/AP

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Bayern Mníchov chcel víťaziť, ale v závere sezóny ešte nemá nič isté. Po prvý raz od roku 2012 sa môže stať, že sa nestane nemeckým majstrom. Päť kôl pred koncom bundesligy je na druhej priečke a na vedúcu Borussiu Dortmund stráca jeden bod.

V posledných zápasoch ešte má šancu, ale dianie v posledných týždňoch ukazuje, že Bayern sa dostal do krízy, pričom sa opäť objavujú prirovnania k Hollywoodu.

Nevyrovnané výkony sprevádzali Bayern v celej sezóne. Aj preto v bundeslige nedominuje tak, ako bol zvyknutý. Ligu vyhral desaťkrát po sebe, ale teraz sa dostáva pod tlak. Cez víkend prekvapujúco prehral 1:3 na ihrisku Mainzu, hoci po góle Sadiu Maného z prvého polčasu vyhrával. Mainz strelil tri góly v rozpätí štvrťhodiny.

Išlo už o tretiu prehru pod vedením trénera Thomasa Tuchela, ktorý tím prevzal na konci marca. Bayern sa vtedy rozhodol odvolať talentovaného Juliana Nagelsmanna, hoci ešte pár mesiacov predtým kupoval hráčov, ktorí by sa mu hodili do taktického plánu.

Funkcionári Bayernu – na čele s hráčskymi legendami ako Oliver Kahn a Hasan Salihamidžić – riskovali, aby zachránili sezónu.

Tuchel však v siedmich dueloch na lavičke Bayernu nazbieral rovnaký počet porážok ako Nagelsmann počas svojich 37 zápasov v celom aktuálnom ročníku. Bayern navyše v tomto období vypadol z Nemeckého pohára (DfB Pokal), Ligy majstrov a prišiel o post lídra bundesligy.

Akoby hrali 70 zápasov

Tuchel, ktorého na jeseň vyhodila londýnska Chelsea, patrí k najlepším trénerom na svete. Aj on však po prehre s Mainzom vyzeral bezradne.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bundesliga

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie